Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel Grada Zagreba:

Požurite s dokumentima za legalizaciju! Rok je sve bliži

Legalilzacija
Foto: Slavko Miđor/Pixsell
1/4
22.05.2014.
u 19:00

Legalizacijom bespravne izgradnje riješit ćete svoj obiteljski problem i pridonijeti boljoj urbanoj budućnosti našega grada – poručio je Bandić Zagrepčanima koji su bespravno gradili svoje kuće

Gradonačelnik Milan Bandić još je jednom pozvao Zagrepčane koji su predali nepotpune zahtjeve za legalizaciju da ih u što kraćem roku nadopune potrebnom dokumentacijom jer s nepotpunim zahtjevima nije moguće provesti legalizaciju. Bandić građane podsjeća da i za to postoji rok pa ih i opominje da ne propuste mogućnost ozakonjenja svojih nekretnina.

Legalizacijom bespravne izgradnje riješit ćete svoj obiteljski problem i pridonijeti boljoj urbanoj budućnosti našega grada – kazao je Bandić. Pozvao je i one građane koji su upotpunili zahtjeve za legalizaciju da čim prije izvrše uplatu po izdanim rješenjima o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru, ili prve rate te naknade.

Tek po uplaćenoj naknadi, pojasnio je, ostvarit će sve uvjete za ozakonjenje vaše kuće ili stana, a u pozivu je dodao da je zajednički cilj ozakonjenje što većeg broja nezakonito izgrađenih zgrada i što brže rješavanje tog problema koji opterećuje i građane i grad.

– Učinili smo sve što je bilo u našoj nadležnosti da vam u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji stvorimo što povoljnije uvjete za legalizaciju – omogućili smo beskamatnu obročnu otplatu, smanjili smo, a za neke kategorije i ukinuli plaćanje komunalnog doprinosa, dali smo dodatni popust hrvatskim braniteljima, a sugrađanima slabijeg imovinskog stanja pomogli smo financiranjem troškova geodeta i arhitekta. Isto tako, osigurali smo organizacijske pretpostavke da vaše zahtjeve rješavamo odmah čim ih predate Gradskoj upravi – istaknuo je gradonačelnik.

Pojasnio je i da se dopune zahtjeva za legalizaciju s pozivom na klasu predanog zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, kao i dokaz o plaćenoj naknadi s priloženom klasom predanog zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju  zaprimaju se u Središnjoj pisarnici na Trgu S. Radića 1, u pisarnicama područnih ureda Gradske uprave, te u pisarnici na Zagrebačkom velesajmu u Upravnoj zgradi na IV katu.

Podsjetimo, krajem prošle godine ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš oštro je napala gradonačelnika zbog malog broja riješenih predmeta. Naime, svi gradovi imali su obvezu do kraja ove godine obraditi 20 posto zaprimljenih zahtjeva, no u metropoli su bili obradili samo pet posto od gotovo 100.000. zahtjeva. Nakon prozivke, Bandić je obećao da će Zagreb po tom pitanju do lipnja biti ispred svih gradova.

Da bi održao riječ da će za šest mjeseci preuzeti vodstvo, Bandić je potom na poslovima legalizacije zaposlio još stotinjak ljudi pa tako od veljače zahtjeve obrađuje ukupno 220 djelatnika. Većinom je riječ o angažiranim studentima, odnosno apsolventima pravnog, geodetskog i arhitektonskog fakulteta koji su zaposleni na rok od dvije godine koliko je predviđeno da je potrebno za legalizaciju svih objekata.

Bandiću rok od šest mjeseci da riješi više od 35 tisuća zahtjeva

Komentara 5

KR
k/rouge
21:35 22.05.2014.

vas odlazak bi pridonjeo boljoj buducnosti grada i drzave. Lopine

LM
lara.manga.7
07:04 23.05.2014.

Bit će opet rušenja.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
21:20 22.05.2014.

Ja sam svoje riješio...Geodeta i arhić oko 5000 kn.. Neki dan žena platila 1100 kazne.. Sada čekam vodnu nadoknadu... Treća sam zona..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije