Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić se ponovno ispričao braniteljima zbog susreta s Palmom

'Jedan prijem u zgradi Gradske uprave Grada Zagreba izazvao je veliki interes javnosti, a zbog poštivanja te javnosti, posebno one braniteljske, osjećam potrebu i na ovaj način pojasniti cijelu situaciju'
09. studenoga 2018. u 10:23 42 komentara 1099 prikaza
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Gradonačelnik Zagreba je prije nekoliko dana ugostio kontroverznog srpskog političara Dragana Markovića Palmu, bivšeg gradonačelnika Jagodine. Javnost, a pogotovo branitelji to su mu zamjerili jer se Palmu pamti kao političkog suradnika ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana s kojim je 1993. osnovao Stranku srpskog jedinstva.

Zašto je niste ponijeli? Suradnike je Bandić pitao gdje je nagrada, jer ju je netko možda želio fotografirati 'Posjet Moskvi' Ispričao se Bandić braniteljima zbog susreta s Palmom, kaže da nije znao tko je ta osoba

Milana Bandića to je pogodilo jer kako kaže, nije znao koga zove u službeni posjet, odnosno kako nije znao da je prijatelj Arkana.

[video: 27647 / Gradonačelnik Bandić primio predsjednika Skupštine grada Jagodine]

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

"Jedan prijem u zgradi Gradske uprave Grada Zagreba izazvao je veliki interes javnosti, a zbog poštivanja te javnosti, posebno one braniteljske, osjećam potrebu i na ovaj način pojasniti cijelu situaciju. 

U svom dugogodišnjem obnašanju funkcije Gradonačelnika Grada Zagreba uvijek sam se rukovodio načelima suradnje i tolerancije te poštivanja drugih i drugačijih i, dakako, uvijek vodeći računa o dignitetu svoga grada, svoje zemlje i nadasve onih koji su zaslužni za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku.

O tome nisam samo govorio već to svakodnevno prakticiram i promoviram, jer moja su vrata, s povjerenjem i bez fige u džepu, uvijek otvorena.

Milan Bandić se na konferenciji za medije ispričao braniteljima Isprika braniteljima Bandić ljutit na novinare: Goebbels bi vam pozavidio!

Za naše zajedničko dobro, za fokusiranje na budućnost, za stvaranje pozitivnog ozračja u društvu, za rješavanje brojnih izazova, demografskih, gospodarskih, razvojnih… , trebamo više zajedništva i međusobnog razumijevanja, ali također trebamo biti svjesni da je  Domovinski rat završio, da je Hrvatska u tome ratu pobijedila te da su u Hrvatskoj, kao i svakoj demokratskoj i modernoj zemlji, nepoželjni oni koji su činili ratne zločine i kojima se trebaju baviti institucije pravne države.

1 / 21
Milan Bandić ugostio Dragana Markovića Palmu

Sastanak s Draganom Markovićem Palmom, koji je kao predsjednik  predvodio izaslanstvo Skupštine grada Jagodine, trebao je biti samo to – sastanak koji potiče suradnju, razumijevanje, suživot sa susjedima, koji može bar malo pridonijeti izgradnji povjerenja jer  širenje mira i suradnja nema prave alternative. O vezama s Arkanom i činjenicama koje se ovih dana čuju u javnosti nisam znao, a da sam znao do susreta, naravno, ne bi došlo. S druge strane, zar nije posao nekih drugih institucija da reagiraju u  takvim slučajevima – možda već na granici..

Dalija Orešković Uputili niz kritika Braniteljske udruge napale Bandića i Daliju Orešković

Zato upućujem ispriku svim istinskim braniteljima koji su se  na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima zbog ovoga  susreta koji se, da stvar bude osjetljivija, igrom slučaja dogodio baš na Dušni dan, kada se sjećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu.

Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno političkih poena, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima."

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Zagreba 
Milan Bandić

>> ​Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

[video: 26686 / ]
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas