Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cirkus

Bandić otjerao Rujanfest s Bundeka pa ga sat kasnije vratio?!

koncert željka joksimovića (1)
Marko Prpić/Pixsell
23.08.2012.
u 16:14

Desetodnevni festival preselit će se kod West Gatea, ali je Bandić malo poslije rekao kako će festival biti – na Bundeku

Rujanfest se seli u Zaprešić, pokraj šoping centra West Gate, na iznenađenje mnogih, pa i samih organizatora.

– Rezultat je to iznenadnog obrata i bezizlazne situacije u kojoj su se našli organizatori nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, samo dvadeset dana prije početka festivala, odbio dati suglasnost za održavanje festivala na njegovoj tradicionalnoj lokaciji – jezeru Bundek, ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu – kaže glasnogovornica Rujanfesta Ivana Čabraja.

Grad gubi 300 tisuća kuna

Kako smo pisali prije dva dana, Milan Bandić odlučio je ne izdati suglasnost za održavanje rujanskog festivala, kojem je svojevrstan uzor münchenski Oktoberfest. Rujanfest se trebao peti put zaredom održati na Bundeku, od 13. do 23. rujna, a najavljena su gostovanja brojnih imena domaće i inozemne zabavne i rock scene. Mišo Kovač, Halid Bešlić, Jelena Rozga, Željko Joksimović, Slavonia Band, Plavi orkestar, Novi fosili, Bajaga i instruktori, Opća opasnost, samo su mali dio izvođača koji ove godine neće pjevati na obali Save.

– Užasno nam je žao da je došlo do ovog. Nejasno nam je zašto je donesena ova odluka, s obzirom na to da je to velik gubitak novca za grad, oko 300 tisuća kuna koje smo plaćali Holdingu za lokaciju – kaže Čabraja.

Organizatori su, osim nove lokacije, organizirali i prijevoz sa sto autobusa, koji će posjetitelje besplatno odvoziti u, kako su ga nazvali, veliki “Grad dobre zabave” na zapadnom ulazu u Zagreb. Proteklih godina Rujanfest je posjetilo više od 300 tisuća ljudi, a program se odvija na 10 pozornica, što ga čini jednom od najposjećenijih gradskih manifestacija.

Promjena mišljenja

Još uvijek je nejasno zašto je iznenada Bandić uskratio suglasnost. Na pitanje zašto je izbacio Rujanfest iz grada, Bandić kaže: – Rujanfest će se održati u Zagrebu, na istoj lokaciji i još bolji nego dosad. Ispalio je to gradonačelnik, no nije precizirao u čijoj organizaciji. Dok Bandić zbunjuje svojim odgovorima, organizatori se nadaju da će ipak promijeniti mišljenje. – Spremni smo omogućiti besplatan ulaz građanima ako gradonačelnik promijeni stav te omogući da se ovaj sad već tradicionalni zagrebački festival ipak održi u Zagrebu – kažu organizatori.

Ključne riječi

Komentara 35

GG
Gerard Gale
16:55 23.08.2012.

S obzirom na izvođače ovaj fest bi se trebal zvat septembarfest a ne rujanfest! Nemaju ti kaj tražit u Zagrebu. Dobro je napravil Bandić!

IV
ivanhorvat2001
17:00 23.08.2012.

@autoritet svasta, pa to bi zahtjevalo malo istrazivanja, objektivnosti i cinjenica, nema toga u hrvatskom novinarstvu. pogotovo kod novinara zanimljivog imena Sadvlm.

AU
autoritet
16:49 23.08.2012.

Ništa od Joksimovića??? OČAJAN SAM!!! Usput, bilo bi lijepo da je "novinar" ispitao zašto je do ovoga došlo? Možda zato što je grad Zagreb inzistirao da organizator ne smije naplaćivati ulaznice, a organizatoru se to nije svidjelo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije