Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarenje

Bandić odlučio: Osniva se nova tvrtka za brigu o otpadu

glomazni otpad
Željko Lukunić/PIXSELL
11.12.2013.
u 09:58

Prema informaciji iz gradske uprave, u tvrtki bi maksimalno bilo 30-ak zaposlenih koji će pripremati dokumentaciju za natječaje kako bi se novac za sve projekte vezane uz gospodarenje otpadom dobio iz fondova.

Grad osniva još jednu tvrtku – Zagrebački centar za gospodarenje otpadom. Njena zadaća bit će uspostava sustava održivog gospodarenja otpadom te priprema projekata kako bi se dobio novac od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i fondova EU.

Novac je prije svega potreban za gradnju uređaja za mehaničko-biološku obradu otpada te spalionicu. Odluku o osnivanju tvrtke Gradskoj skupštini predložio je gradonačelnik koji će u početku, uz zamjenicu Sandru Švaljek i pročelnika za financije Slavka Kojića, biti jedini članovi tvrtke.

Nakon što Skupština odobri osnivanje tvrtke, formirat će se tim koji će je voditi, među ostalim i izbor direktora. Prema informaciji iz gradske uprave, u tvrtki bi maksimalno bilo 30-ak zaposlenih koji će pripremati dokumentaciju za natječaje kako bi se novac za sve projekte vezane uz gospodarenje otpadom dobio iz fondova.

Istaknuli su i kako su se na osnivanje tvrtke odlučili kako bi proces pripreme, ali i natjecanja za fondove, bio jednostavniji jer će umjesto nekoliko ustanova nova tvrtka preuzeti sav posao na sebe. Tvrtka će osim osiguranja novca morati pronaći i najbolji model po kojem će Zagrepčani odvajati otpad te se odlučiti i za način njegova trajnog zbrinjavanja ili pak spaljivanja.

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:41 11.12.2013.

Hm, a zar nismo odlučili da se spalionica, što više nitko u Europi ne gradi, jer je to najskuplji, najštetniji i najgori način zbrinjavanja otpada, - neće graditi. Ili je gospodin gradonačelnik od svog silnog "delanja" i zujanja po gradu,, smetnuo s uma što je prije par mjeseci govorio i zbog čega je dobio izbore? Ne mogu vjerovati da tako ozbiljan političar danas govori jedno, a sutra radi drugo i to na štetu cijele zajednice.

Avatar Duran Duran
Duran Duran
19:08 12.12.2013.

Ha ,ha "ozbiljni političar"....mi iz Jakuševca najbolje znamo kako se Bandić brine o "zbrinjavanju otpada"......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije