Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kraj marifetlucima'

Bandić o presudi Sanaderu: Žao mi je što se to dogodilo, bačena je ljaga

Milan Bandić Ivo Sanader
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
12.03.2014.
u 11:02

Zagrebački gradonačelnik drži da je katastrofalno što je bivši premijer činio i upozorava da će sve koji se upuste u takvu avanturu "sustići Damoklov mač i da svim marifetlucima mora doći kraj". – Vjerujem da će takvih stvari biti sve manje – reče Bandić. Najavio je i da će poništiti natječaj za nove gradske automobile ako leasing ne bude 15-20 posto jeftiniji od dosadašnjega

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se na nepravomoćnu presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima u aferi Fimi media, poručivši da je izvlačenje novca iz javnih poduzeća za privatne potrebe i stranku "pljuska svima nama".

Najradije ne bih komentirao, ali to je toliko važno, žao mi je što se to dogodilo Sanaderu, bačena je ljaga na javni posao u zemlji i na sve koji se bave javnim poslom...

– Mislim da je katastrofalno, strahovito da se to dogodilo. Činio je to onaj tko je najodgovorniji i tko je prisegao da služi, a ne da vlada, i da u tome bude transparentan – komentirao je Bandić na Radio Sljemenu.
Izrazio je i nadu da se takvo što više neće događati.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

– Htio bih reći ono što bi ljudima odgovaralo, da se to nikada više neće dogoditi, to ne mogu, ali ipak sam uvjeren da će toga biti sve manje. Naša je intencija u Zagrebu već 14 godina, a i ja imam takav stav, da je istina spora, ali dostižna. Svi koji idu u tu ekspediciju i takvu vrstu avanture, moraju znati da će ih Damoklov mač stići kad-tad, tim marifetlucima mora se stati na kraj – kazao je Bandić o osudi Sanadera na devet godina zatvora zbog korupcije.

Bavio se i lokalnim temama, među kojima prije svega nabavom automobila za gradsku upravu. Bandić je, braneći se od prozivki da čini isto što i Vlada koju je u vezi s nabavom vozila kritizirao, više puta ponovio da je broj vozila još 2008. smanjio za 60 posto, sa 221 na 90, a da o tome nitko ne govori.

– To je jedino mjerilo i kriterij, smanjenje broja vozila – sve drugo je umjetnički dojam, a moja je savjest čista. Bitno je da znam čitati znakove vremena i korespondiram s vremenom i u krizi – misli Bandić.

A za nove aute kazao je da ih neće biti ako cijena ne bude prihvatljiva.
– Vidjet ćemo što se dogoditi s ovim natječajem, ako ne smanjimo za ta nova 23 vozila cijenu leasinga za 15 do 20 posto, poništit ću natječaj – najavljuje zagrebački gradonačelnik.

>>Bandić: Nikada ne bih napravio ono što je Sanader učinio

Komentara 12

DO
dosaosam
16:23 12.03.2014.

Tak je i Sanader mljel prije 5 godina i eto ga sad.Bandiću budi frajar kupi to auto.

FR
Francika
15:35 12.03.2014.

Gradonačelniče, cijeli Zagreb i okolica je Vaša Fimi medija već godinama. Kad se tu počne odmotavati, bilo bu svašta. Onda bumo saznali zakaj su nam režije tolko visoke, zakaj je skupi gradski prijevoz, zakaj se od svega radi parkirališna zona, i još puno toga.

Avatar MK
MK
12:15 12.03.2014.

Ali Bandicu nije zao sto se dogodio Bleiburg i Krizni Put... ...pa zato ponosito na svojim prsima nosi bedz sa likom zlocinca protiv covjecnosti Josipa Broza Tita!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije