Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTROŠNOST

Gradonačelnik Bandić kupuje nova vozila za 8 milijuna kuna

VW Passat Bandić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
06.03.2014.
u 07:30

Uz kupnju, raspisao se natječaj i za osam rent-a-car vozila. Bandić je nedavno kazao, komentirajući Vladinu nabavu novih automobila, da se on na posao može voziti i kočijom

Premda se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić često voli predstavljati kao čovjek iz naroda koji razumije probleme običnih ljudi, pa je nedavno komentirao i Vladinu nabavu novih vozila riječima "ja mogu i kočijom", i sam je raspisao natječaj za 31 vozilo.

Traže se tako novi automobili, 23 na leasing od tri godine, za što su planirani troškovi osam milijuna kuna i osam rent-a-car vozila na sedam mjeseci, na koje je spreman potrošiti još 700 tisuća kuna. U natječaju se nisu zanemarili ni brojni detalji. Tako se od ponuđača traži da u ponudi navedu ima li automobil sportski auspuh, bočne zavjese, kamere za vožnju unatrag, spojler, šiber, traži se crna ili plava metalik boja, pogon na sva četiri kotača pa čak i 19'' aluminijski naplaci.

Za svako traženo vozilo zasebne su i karakteristike pa je teško povjerovati da se na natječaju traži najjeftinija ponuda jer će, kao i kad je riječ o Vladinim automobilima, uvjete moći ispuniti samo određeni. Osim 18 osobnih automobila, traži se i pet kombi vozila koje gradska Uprava koristi i sada za putovanja na koja ide šire izaslanstvo.

Tu se također pita ponuđača nudi li kožnata sjedala s potporom za kralježnicu, elektroničko zatvaranje kliznih vrata, kožnati volan i slične stavke.

Zanimljivo je da se gradonačelnik Bandić nedavno pohvalio kako gradska Uprava danas koristi 80 automobila, dok ih je 2009. bilo 210, i da postojeći vozni park neće mijenjati još nekoliko godina.

– Nije bitno je li star tri ili pet godina. Ako ode koji dio, popravi se i idemo dalje – poručio je nedavno Bandić.

A najavljivao je štednje i na način da će gradska Uprava i Uprava Zagrebačkog holdinga uskoro dijeliti vozni park i to tako da će vozila 24 sata na dan imati samo najistaknutiji članovi uprava, dok će svi ostali vozila koristiti po uzoru na taksi.

Doznajemo da su na tu temu Grad i Holding organizirali i tim koji osmišljava program taksija za gradske službenike, no nova organizacija očito ne znači i uštede, barem ne na novim vozilima.

Komentara 72

Avatar žič
žič
07:56 06.03.2014.

da čovjek ne povjeruje,gledam jučer na tv kak ministrica taritaš a prije nje ministar vrdoljak ulaze u mercedes,normalno svaki u svoj,to su mercedesi super visoke klase,koji je to primitivizam i ego,pa koga oni žele imresionirati,ljude koji kopaju po kontejnerima.............

SU
SUBARU
09:08 06.03.2014.

Dragi Zagrepčani,oni stari i oni Bandićevi pustite gradonačelnika da DELA pa da djeca naše djece imaju šta otplaćivati!

Avatar Jon Snow
Jon Snow
07:40 06.03.2014.

A sto reci vise o nasem gradonacelniku... glavno da se u Holdingu stedi, ljudima se smanjuju place, salju se ljudi u penziju.. al u isto vrijeme se kupuju novi automobili, zaposljavaju novi ljudi... vidim da idemo u smijeru Siska...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije