Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKA SKUPŠTINA

Bandić: Da imam Tita ne bi mi trebale dozvole

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2019.
u 12:12

Gradonačelnik Zagreba dotaknuo se i Tita koji je došao na otvorenje Mosta slobode za vrijeme gradonačelnika Većeslava Holjevca.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je na aktualnom satu Gradske skupštine na pitanja zastupnika Tomislava Tomaševića vezano za projekt Grad u Gradu, poručio da on zna postupati sukladno svojim ovlastima, poslovniku i statutu te da će, kada bude imao nešto reći na tu temu, onda to podijeliti s javnošću i informirati Skupštinu.

Tomašević (Zagreb je naš) je postavio pitanja gradonačelniku zašto nije bila javna rasprava vezano za projekt Grad u Gradu, da li se pozivaju investitori prema studijama koje su plaćene i izrađene, zašto je rok za iskazivanje javnog interesa bio samo 15 dana, a tražili su se veliki uvjeti te zašto nitko iz Grada nije bio na tribini Društva arhitekata Zagreba (DAZ) o tom projektu.

Bandić mu je odgovorio da on zna postupati sukladno svojim ovlastima, poslovniku i statutu i koristi ovlasti gradonačelnika te da će, kada bude imao nešto reći na tu temu onda to podijeliti s javnošću i informirati Skupštinu. "Do tada nemamo o čemu razgovarati", dodao je.

Vezano za izostanak s tribine DAZ-a, Bandić je kazao da je DAZ bio pozvan u Gradsku upravu, ali su odbili doći. "Nisam baš posebno pametan, ali nisam ni bedast. Nisam ja vaša streljana u Vrapču ni glineni golub. Ako oni odbiju doći u Upravu, onda ja imam još manje obaveze da šaljem ikoga na tu streljanu", poručio je.

Tomašević: Dobro svirate, samo ne znam po čijim notama

Tomašević mu je rekao da mu nije odgovorio na pitanja te poručio: "Nije čudo što vas je Muzička akademija predložila za počasni doktorat jer dobro svirate, samo ne znam po čijim notama".

Na aktualnom satu Renato Petek (Naprijed Hrvatska – Progresivni savez) ustvrdio je da se transparentnost u Zagrebu piše malim slovom jer nikako ili ne u potpunosti dobiva odgovore na pitanja koja postavlja Gradu.

"Zato ih sada postavljam sa zastupničke govornice. Tražim da mi se dostave ugovori i aneksi sklopljeni između Zagrebačkog holdinga i Končara vezanih za kupovinu i održavanje tramvaja jer je evidentno da se sve više toga 'outsourca' i da su troškovi održavanja sve veći. Međutim, rečeno mi je, iako se sve plaća javnim novcem, da su tajni', kazao je Petek.

Bandić je naložio gradskoj upravi da mu se odgovara na vrijeme i precizno, a potom dodao da ukoliko u ugovorima ima klauzula o tajnosti da ih neće dobiti.

Petek smatra da ugovori moraju biti javni jer se radi o javnom novcu te je upozorio da je nalaz Državne revizije ukazao na niz manjkavosti zbog čega je i dala negativno mišljenje.

Kada je gradio Većeslav Holjevac nije se tada moralo uknjižavati

SDP-ovog zastupnika Sašu Molana zanimalo je što grad radi po pitanju rješavanja imovinsko-pravnih poslova za vrtiće i škole.

"Da li vi znate da do prije par godina niti jedna kuća u Novom Zagrebu nije bila uknjižena. Kada je gradio Većeslav Holjevac nije tada moralo uknjižavati. Tada je bila jedna partija koja je donijela odluku da se gradi i gradilo se i crtalo na licu mjesta", kazao je Bandić.

Osvrnuo se i na trenutnu rekonstrukciju Mosta slobode, istaknuvši da dozvola za Most nikada nije izdana, ali ga je otvorio drug Tito.

"Holjevac je bio mudar pa je pozvao Tita na otvorenje pa se nitko nije usudio pitati zašto nema građevinsku dozvolu. Ali ja to ne mogu raditi, ja moram poštivati statut poslovnik i zakon i nemam drugog izbora", naglasio je gradonačelnik.

U Zagrebu je počeo 3. Festival svjetla

Komentara 7

DI
Diosiario
13:52 21.03.2019.

Tito i Holjevac nisu se morali držati zakona kao pijani plota pa su napravili most bez građevinske dozvole. Klasični komunistički banditi koji se nisu u stanju držati zakona, čak ni vlastitih. I onda netko danas pita odakle ova kultura bezakonja bezakonja koja nas uništava a odgovor je totalno jednostavan: naslijedili smo je iz komunizma!

DO
dobar
13:39 21.03.2019.

Da ti nije bilo Tita nikad nebi ti bio vidio Zagreb bio bi ostao u hercegovackom kamenjaru i bio bi to spqas za Zagreb. Sad jos malo i imat cemo Dr Bandica koji je doktorirao kako varati krasti lagati i obmanjivati javnost. Takovi doktori postoje samo u Hrvatskoj.

RP
rpzagreb
14:29 21.03.2019.

Slušajući danas Radio Sljeme i njegove odgovore u gradskoj Skupštini, siguran sam ovakva spodoba ne bi mogla voditi pleme u prašumi Amazone niti najzabitije selo u svijetu. Zato svaka čast biračima, žetonima i sličnima koji su izravno odgovorni za postojanje ovakve zagrebačke plemenske zajednice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije