Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista za oprost

Bandić: Ne zafrkavajte gradonačelnika, platite dug

Zagreb: Gradonačelnik Milan Bandić otvorio ambulantu obiteljske medicine u Buzinu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
05.02.2019.
u 09:08

Bandić je otvorio radove na domu zdravlja u Lučkom pa se osvrnuo i na listu za oprost na kojoj su i milijunaši

Za godinu dana na 800 kvadrata bit će tri ambulante, ljekarna, ordinacija dentalne medicine i 40 zaposlenih – opisao je gradonačelnik Milan Bandić kako će izgledati novi dom zdravlja u Lučkom te odmah ujutro pohrlio da simbolično otvori radove.

Stajat će 13 mil. kuna

Novi dom zdravlja bit će na mjestu staroga, koji će srušiti, a polemike o tome traju već desetljećima. Tamošnji montažni objekt sagrađen je još 1978. kao privremeno rješenje, a potom je sljedećih 40 godina stanovnicima Lučkog, ali i Ježdovca i Hrvatskog Leskovca, služio kao ambulanta. Isprva nije imao čak ni uporabnu dozvolu, 30 godina ni pitku vodu, a krov mu je bio azbestni. Novi dom zdravlja, pojasnio je Bandić, sa svom će opremom stajati 13 milijuna kuna. Osvrnuo se i na milijune koje su Grad i Holding opraštali dužnicima, među kojima su se našli i oni koji na računima imaju milijune. Još jednom pozvao je takve da dug plate i “ne zafrkavaju gradonačelnika”.

– Do Strasbourga bih ih tjerao da ne plate svoje račune, ali mislim da imaju toliko morala da će platiti – rekao je Bandić pa nastavio o moralu. Jer upravo “moralne konzekvence”, kako je istaknuo, snosit će službenici u Holdingu i upravi grada koji su pogriješili i s liste onih kojima se prašta nisu skinuli milijunaše.

Imaju vile, a režije ne plaćaju

– Neoprostivo je da ljudi koji imaju vile na zagrebačkim bregima vrijedne između dva i pet milijuna eura nisu platili režije – zaključio je gradonačelnik.

Pogledajte video: Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar liquidsky
liquidsky
10:49 05.02.2019.

Odavno je znano da su svi diktatori bili osobe s teškim poremećajima osobnosti (ličnosti). I svi redom personificirali su države, u ovom slučaju grad Zagreb, i podređivali ih svom bolesnom egu. Bandić i u ovome stvari svodi na sebe samog: ne apelira na poštivanje zakona od strane dužnika i građansku obvezu nego na to da poštuju njega. Taj čovjek je težak narcis - i koješta drugo.

Avatar Grunf
Grunf
10:11 05.02.2019.

koja si ti bandinjo tragikomedija

Avatar comandante
comandante
12:04 05.02.2019.

rijetko ogavan tip...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije