Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić ne doživljava ozbiljno prijetnje Kosora

Bandić: "Oni ne prijete praznom puškom nego niti nemaju puške da bi mogli prijetiti"
16. rujna 2019. u 12:13 4 komentara 268 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić ne doživljava ozbiljno prijetnje HSLS-a i Darinka Kosora da će izaći iz vladajuće koalicije na nacionalnoj razini ako će HDZ raditi Bandiću ustupke oko izmjena zagrebačkoga GUP-a.

hdz PRITISCI U STRANCI Vrh HDZ-a: Izbori u HDZ-u se neće odgoditi, to plasiraju Plenkovićevi oponenti

Bandić je na  konferenciji za novinare u povodu prelaska dva vijećnika u Gradskom vijeću Oroslavja u redove njegove stranke na novinarsko pitanje o prijetnjama HSLS-a uzvratio kako će iz vladajuće koalicije "zadnji izaći Pupovac i Kosor".

-Oni ne prijete praznom puškom nego niti nemaju puške da bi mogli prijetiti- slikovit je bio Bandić nazvavši tu dvojicu političara "pikzibnerima". Ustvrdio je kako je njegov klub zastupnika drugi po snazi u koaliciji, a surađuje na projektima od interesa građana.

Darinko Kosor HSLS Darinko Kosor: Izbori u Hrvatskoj za Europski parlament su izbori za ili protiv EU

Na uporna novinarska pitanja kada će objaviti kandidaturu za predsjedničku kampanju nekoliko je puta ponovio "bit ćete mi svjedoci", a na dodatno pitanje ima li još zastupnika u Saboru koji su spremni "delati s njime" odgovorio je - sve u svoje vrijeme i da su moguća iznenađenja.

Na pitanje razmišlja li stranka o izlasku na izbore u koaliciji u Zagorju odgovorio je da čelnici lokalne organizacije, predsjednik županijske organizacije stranke Anđelko Topolovec  i saborska zastupnica Marija Puh mogu slobodno izabrati može li se i s kime koalirati u interesu građana.

Europski parlament Europski parlament Hrvatski državljani u BiH moći će glasovati na europskim izborima

Povod za konferenciju za novinare bio je prelazak Darka Bukleca, dosadašnjeg potpredsjednika Gradskog vijeća u Oroslavju, i Maria Cukovečkog u redove Bandićeve stranke.

Buklec je u Gradsko vijeće ušao kao vijećnik Hrvatske stranke svih kajkavaca dok je Cukovečki stigao iz redova Zagorske demokratske stranke. Bandić je poručio da se odnosi u Gradskom vijeću neće mijenjati jer oni ne žele rušiti već raditi u interesu građana.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • Pepica.Pušić:

  Batman ozbiljno doživljava samo praškaste oblike...

 • creedence1954:

  Treba ga smjeniti zbog cajki na Bundeku. Pa to smece ni jedan normalan radio ne svira, a Bandic dovodi i placa pevaljke nasim novcem. Sramotno!

 • Avatar suludisumar
  suludisumar:

  Hm, da nije smiješno, bilo bi tužno. Ali ovo je već toliko tužno, da više nije smiješno. Bandić je smuljao Zagreb, ali neće Hrvatsku. Znaš zakaj? Zato što svaki grad u Hrvatskoj ima svoga Bandića. I svi se oni bore ... prikaži još! za svoje gradove. Kosor je imao priliku kao Predsjednik Gradske Skupštine, a jedino što je učinio, pridržavao je kaput ovom liku, zajedno sa Švaljekicom. Sada kada se ovaj oteo kontroli i skupio par žetončića po lokalnim bregima i vinogradima nakon runde tuduma, u svom glavinjanju, povući će u ponor dosta veliku hrpu kmetova koji se sada zovu građani, birači, koalicijski partneri, a ustvari su, - neartikulirana amorfna masa koja za miris kotlovine i sitnih vašarskih ugoda rasprodaje budućnost koju nitko osim uhljeba, više u Hrvatskoj ne vidi. Vic. Kako su neizumrli purgeri? Prvi: oprostite da prođem. Drugi: Izvinite, mogu li proči? Treči: aj mičite se vas dvoje budala, smetate mi na putu.