Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao dužan 20.000 kuna

Bandić izbacio Jozu Brkića iz gradskog prostora: 'Iznenađen sam'

Jozo Brkić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.04.2019.
u 20:17

Brkić, pišu 24 sata, nije ispunio obvezu i u tom prostoru otvorio restoran, a u obrazloženju odluke navedeno je i da je ostao dužan preko 20.000 kuna Zagrebu za najamninu, pričuvu, komunalnu naknadu i naknadu za uređenja voda

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je odluku kojom je iz jednog gradskog prostora praktički izbacio Jozu Brkića, starijeg brata zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, pišu 24 sata.

Brkić, prema pisanju tog lista, nije ispunio obvezu i u tom prostoru otvorio restoran, a u obrazloženju odluke navedeno je i da je ostao dužan preko 20.000 kuna Zagrebu za najamninu, pričuvu, komunalnu naknadu i naknadu za uređenja voda. Radi se o 30,5 četvornih metara na Paromlinskoj cesti, za koji je najbolju cijenu na natječaju ponudila Brkićeva tvrtka Mr. Joseph's za gospodu. Gradske službe su, pišu 24 sata, obišle prostor i kroz izlog su mogle utvrditi da su uređeni zidovi i pod, ali nikada nisu našli radnike niti je i dalje otvoren bilo kakav objekt za prehranu. 

Brkić se javio iz inozemstva i navodno ostao u šoku kad je čuo za odluku.

- Iznenađen sam i vašim upitom jer su u tijeku pripreme za otvaranje fast fooda u prostoru. Bilo je nekih sitnijih problema sa preuređenjem, radovi za preuređenje nisu obavljeni u planiranom roku. Tvrtka Mr. Joseph za gospodu podmiruje zakupninu - reagirao je za 24 sata Brkić, koji ima u zakupu još gradskih prostora.

Podsjetimo, kako je Večernji list već pisao, Jozo Brkić dobio je niz lokala na natječajima, a tada nam je rekao da ima samo jedan cilj - da oživi metropolu. Naglasio je tada da je sve u skladu s propisima.

– Jasno mi je da se mnogi pitaju čemu to, ali stvar je vrlo jednostavna. Želim ulagati – rekao nam je u siječnju 2018.

Podsjetimo, policija je prije dva tjedna izvijestila da je podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenih djela "protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba" protiv Milijana i Joze Brkića te dvojice osumnjičenika iz afere SMS Franje Varge i Blaža Curića.

U policijskom priopćenju stoji da su službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iz Osijeka dovršili "kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba". "Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji s Uskokom", stoji u policijskom priopćenju.

VIDEO Andrej Plenković dao izjavu o Milijanu Brkiću:

Ključne riječi

Komentara 57

Avatar links
links
20:27 30.04.2019.

da nebi bilo zabune... ovo je jedan od 20-ak lokala koje je ovaj intelektualac dobio u zakup!!! Navodno ih želi "oplemeniti" haahaha, možda da stavi svoju i bratovu sliku u izlog

CH
chupakabra
20:59 30.04.2019.

mulj

OK
okolo
20:51 30.04.2019.

znamo sve o vasinoj bivšoj, bratu, kumu...vraća li se 46

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije