Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJERAO NOVINARE

Splitska policija ispričala se zbog svog kolege: 'Narušio je ugled policijske službe'

Foto: Screenshot/Dalmacija danas
1/5
08.04.2020.
u 09:49

Jedan policijski službenik tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio se nepotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju, stoji u priopćenju.

Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije ispričala se zbog ponašanja jednog od djelatnika koji je upao u javljanje uživo i tjerao novinare koji su izvještavali ispred Doma za starije i nemoćne u Splitu.

"Ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke.

Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve radi sprečavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano.

Jedan policijski službenik tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio se nepotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnosti i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje te izvršiti naloženu zadaću", navodi policija u priopćenju.

Navode i kako je policajac svojim ponašanjem narušio ugled policijske službe.

"Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da se tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe, želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović.

Smatramo da je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo", stoji u priopćenju.

Podsjećamo, incident se dogodio sinoć ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, odakle je u tijeku bilo preseljenje štićenika zbog koronavirusa. 

– Ajmo! Ne želim vidjeti nikoga ovdje – govorio je policajac i dodao da se svi moraju udaljiti. Sve je zabilježila kamera portala Dalmacija danas.

Ključne riječi

Komentara 115

MA
MAX127
10:00 08.04.2020.

A isprika "novinarke" zbog mrš, je. ate.......

ZA
zagora
10:08 08.04.2020.

Sto novinarka se nemoze zaraziti? Policajac je u pravu i tocka na i.

SP
Split71
10:08 08.04.2020.

Stvarno ne razumin???meni je jasno kad dode "plavac" i sa njim razgovaras i objasnjavas....kad dolazi interventna price nema,sta mislite kad dolaze specijalci ,idu i to im je posao....a zbog onoga MRŠ bi dobila kaznenu,vrijedanje sluzbene osobe a ne ispriku... Gospodo,nije ga zena poslala tamo da osigura red...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije