Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA Pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa

Autobus treba imati sigurnosne pojaseve te naslone za glavu i ruke

01.04.2009.
u 18:01

Zagorska policija je provela preventivno-represivnu akciju u prometu, usmjerenu na pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Prilikom nadzora pojačano se nadzirala tehnička ispravnost, prijevoz opasnih tvari, pretovar, vrijeme odmora i vožnje vozača i drugo.

Tijekom akcije kontrolirana su 43 teretna vozila i autobusa, pri čemu je utvrđeno 12 prekršaja. Četiri vozila su bila opterećena iznad najviše dopuštene mase, jedno je vozilo bilo tehnički neispravno, a zabilježena su i dva prekršaja prekoračenja dopuštenog vremena upravljanja vozilom.

Dva vozila su prekoračila dopuštenu brzinu. Iz policije podsjećaju tom prilikom na odredbe Pravilnika o uvjetima koje moraju ispunjavati autobusi kojima se prevoze djeca u školu i na izmjene toga pravilnika.

Novost je da sva sjedala moraju imati naslone za glavu i ruke i da sigurnosni pojas mora biti ugrađen na svim sjedalima. Mjesta za stajanje i ako postoje, ne smiju se koristiti, a djecom koja se organizirano prevoze autobusima po citiranom novom pravilniku drže se djeca i maloljetnici do dobi od 18 godina.

Udovoljavanje potrebnim tehničkim uvjetima dokazuje se potvrdom koje izdaje Centar za vozila Hrvatske. Od kontroliranih 65 autobusa, 13 ih nije imalo potvrdu, a jedan nije bio propisno obilježen. (M. K.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije