Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do kraja travnja

Attackova hibridna zajednica priprema bogat program: Dođite na radionicu cirkuskih vještina

Zagreb: Na Zagrebački velesajam stigao cirkus s akrobatima i umjetnicima iz cijelog svijeta
Neva Zganec/PIXSELL
11.04.2023.
u 15:30

Sudjelovanje na svim programima je besplatno, no broj polaznika je ograničen pa se prethodno treba prijaviti

Program namijenjen djeci i mladima, Attackova hibridna zajednica, do kraja travnja pripremila je bogat rasoired iz kojeg posebno ističu radionice cirkuskih vještina i Vj-inga, a za one koji vole kazalište, spremaju i zabavnu predstavu Šeprtljeraj! Programi se održavaju u prostorima Mjesnog odbora Dugave u Ulici Sv. Mateja 93. 

Sudjelovanje na svim programima je besplatno, no broj polaznika je ograničen pa se prethodno treba prijaviti. Radionica VJ-inga održava se 14. i 15. travnja. Polaznici će saznati kako kreirati i pokrenuti vizualni sadržaj koji je u simbiozi s glazbenim. Kreirati će se scenografija, odnosno projekcija za bilo koju vrstu glazbe. Na jednostavnim primjerima polaznici će se upoznati s mogućnosti programa koji se koristi za izradu projekcija i kako manipulirati layerima i loopovima.

Radionica dramske igre i cirkusnih vještina za djecu i mlade na rasporedu je za 23. travnja i osmišljena je kao serija igri koje uključuju neke cirkuske vještine i tehnike, ali i mnoge druge tehnike kroz koje se sudionici uče koristiti svoje tijelo, glas, svoju maštu, ideje i impulse na način koji može voditi nekom stvaralaštvu – to jest izražavanju na sceni i pred publikom. Od cirkuskih vještina obradit će se žongliranje različitim objektima, balansiranjem objekata, plesanjem s poi trakicama.

 

Za sam kraj mjeseca, 30. travnja, vrhunac događanja obilježit će predstava na otvorenom, ispred MO Dugave. Riječ je o veselom cabaretu za djecu "Šeprtljaj" u kojem dva komična lika sređuju svoj dnevni boravak stalno ometajući jedno drugo, pri čemu umjesto biljaka često sami budu zaliveni vodom, a glava jednog završi u torbi drugog. Većinom se nadmeću u svojim vještinama, no ponekad nalaze zajednički jezik vježbajući svoje cirkuske vještine. Igraju Nikolina Majdak i Mario Miličić.

Projekt Attackova hibridna zajednica provodi se kroz program Kultura u zajednici, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, u partnerstvu s MO Dugave, Udrugom Cirkorama i Cirk pozor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije