Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANI ANDAUTONIJE

Arheološki park u Ščitarjevu slavi 30 godina: Izradite rimski parfem, keramičku posudu ili bulu

Velika Gorica: Arheološki park Andautonija u Š?itarjevu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
23.05.2024.
u 15:00

U nedjelju 26. 5. organiziran je besplatan prijevoz iz Zagreba za Ščitarjevo i povratak u Zagreb

U povodu 30 godina Arheološkog parka Andautonija u Ščitarjevu, Arheološki muzej u Zagrebu organizira manifestaciju Dani Andautonije koja će se održati u subotu 25. i nedjelju 26. svibnja 2024. Tijekom manifestacije ulaz u arheološki park je besplatan, a dobrodošli su i kućni ljubimci.

Tijekom dva dana, svi posjetitelji moći će besplatno sudjelovati u brojnim radionicama i igraonicama kao što su: govorništvo, izrada keramičkih posuda, uljanica, klesanje, rimske igre, izrada bula, pisanje, rimska moda, mali arheolozi... Također,  bit će organizirana i stručna vodstva, predavanja i koncerti te će se pripremati hrana prema rimskim receptima.

Uz interaktivnu izložbu Rimski mirisi posjetitelji će i sami moći izraditi uljne parfeme od sastojaka koje su koristili i Rimljani. Uz brojne vanjske suradnike u programu manifestacije sudjelovat će i učenici OŠ Ščitarjevo te Udruga žena Ščitarjevo. U nedjelju 26. 5. organiziran je besplatan prijevoz iz Zagreba za Ščitarjevo i povratak u Zagreb. Polazna i dolazna stanica je na Zrinjevcu kod meteorološkog stupa, a termini polazaka su u 11.30, 14.30, 15 i 18 sati. 

VEZANI ČLANCI:



Ovog vikenda moći ćete sudjelovati u izradi keramičkih posuda, radionici klesanja ili pak izmiješati rimski parfem, moći ćete se priključiti i radionici govorništva, a za glazbeni dio programa zaduženi su violončelist Tonko Marković i grupa Car je gol.

FOTO: Simulacija gašenja požara: Dim sukljao iz HNK-a, građani gledali u panici 

Velika Gorica: Arheološki park Andautonija u Š?itarjevu
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije