Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 207
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agonija traje mjesecima

Apsurd u Zagrebu: Iskopali su nam ulicu i nestali, susjedu je otišla letva volana, drugi se ne usude ni ući

Foto: Večernji list/privatni album
1/24
06.08.2023.
u 08:30

Hodamo izbjegavajući rupe ulicom koja za suhog vremena postaje prašna, pa se prolaskom automobila podiže oblak prašine. Dolazi nevrijeme, još jedno u nizu brojnih ovoga ljeta, i ulicu u 10 minuta pretvara u blatnu baru u kojoj umjesto ljetnih sandala adekvatna obuća postaju ribarske gumene čizme. Bivša vlast hvalila se da je ulicu sanirala, a trenutna ih se vlast baš i nije sjetila.

Da bi dospjeli u srednji vijek, stanovnici naselja Staro Brestje u Sesvetama ne moraju odlaziti u muzeje, dvorce ili čekati tematske vikende, već im je dovoljno otvoriti prozor ili izaći pred kuću i pogledati Ulicu Jerolima Miše, koja im je jedini prilaz domu, a već je mjesecima puna kratera.

– Susjed je vozeći ovuda nedavno potrgao letvu volana, a kad nam bilo tko dolazi ili kada svojim automobilima moramo proći, molimo se da ne prođemo slično. Ulazimo u prvoj brzini s nogom na kvačilu jer drukčije ne ide – požalio nam se susjed Slavko Gazić. Stanari u ovoj slijepoj ulici probleme imaju već godinama.

Posljednji su počeli još krajem studenoga prošle godine, kada je zbog učestalih teškoća u sustavu vodovoda i kanalizacije započeta sanacija cijevi, a na obavijesti tvrtke koja je izvodila radove stoji kako je sve trebalo biti gotovo do 20. prosinca.

Kolovoz je tu, radnika još nema

– Prije svega bilo nam je čudno da se takvi radovi izvode uoči Božića i, naravno, nije bilo gotovo u roku, dijelom zbog lošeg vremena, dijelom zbog ne znam čega, sve se oduljilo do kraja veljače, odnosno početka ožujka – naglašava susjed Slavko.

Foto: Večernji list/privatni album

Međutim, radnici su otišli a da nisu sanirali prokope i tako ulicu koja vodi do dječjeg vrtića i pedijatrijske ambulante ostavili razrovanu. Susjedi su se odmah žalili izvođaču radova, od kojeg su doznali da je ulica ostala raskopana jer se planiraju vratiti tri mjeseca poslije, u lipnju, i započeti sanaciju vodovoda te da će se nakon toga ulica potpuno sanirati i asfaltirati. Mjeseci su prolazili, stiglo je iznimno kišno proljeće, a nakon toga i početak ljeta, odnosno lipanj.

– Strpljivo smo trpjeli vodu i blato na cesti u nadi da ćemo na kraju imati ulicu u skladu sa standardima jedne gradske četvrti Zagreba, ali to se nije dogodilo, a ne znamo ni hoće li jer u planu aktivnosti u gradskoj četvrti ne vidimo uopće navedenu našu ulicu. Kolovoz je tu, radnika nema – upozorava susjed.

GALERIJA: Pogledajte kako izgleda ulica...

1/24

I zaista, hodamo izbjegavajući rupe ulicom koja za suhog vremena postaje prašna, pa se prolaskom automobila podiže oblak prašine. Dolazi nevrijeme, još jedno u nizu brojnih ovoga ljeta, i ulicu u 10 minuta pretvara u blatnu baru u kojoj umjesto ljetnih sandala adekvatna obuća postaju ribarske gumene čizme.

Nadajući se rješavanju problema, Sesvećani koji se osjećaju zaboravljeno pisali su gradskoj upravi, Uredu gradonačelnika, gradskoj četvrti, Zagrebačkom holdingu, Vodoopskrbi i odvodnji, kažu nam, obratili su se na sve adrese.

– Molimo vas da poduzmete potrebne aktivnosti kako bismo imali komunalnu infrastrukturu koju uredno plaćamo više od 50 godina i kakvu zaslužuju građani Zagreba u 21. stoljeću – stoji među ostalim u e-mailu koji su susjedi Željko Tukša, Miljenko Hegedić, Marko Granić i Slavko Gazić još 2. srpnja poslali navedenim službama, međutim do danas odgovor im nije stigao.

Bivša vlast tvrdi - ulica je sanirana?!

Strah ih je hoće li se uopće njihovo pitanje i riješiti jer, ukazuje nam jedan od susjeda, pitate li bivšu vlast, njihova je ulica u potpunosti asfaltirana i sanirana. Pokazuje nam letak od prošle izborne kampanje u kojem se među ostvarenim projektima u Mjesnom odboru Staro Brestje u mandatu od 2017. do 2021. navodi i "uređenje i asfaltiranje Ulice Jerolima Miše i Tupekove ulice".

Foto: Večernji list/privatni album

A asfalt stiže uskoro, odgovorili su na naš upit iz Grada.

– S obzirom na to da se na navedenoj lokaciji osim kanalizacije planira i gradnja vodovodne mreže, plan je da se u rujnu postavi nosivi sloj asfalta kojim će se riješiti problem zadržavanja voda i stvaranja blata, a asfaltiranje bi u potpunosti bilo dovršeno nakon gradnje vodovodne mreže sljedeće godine – stoji u odgovoru. Najava privremenog asfalta, a potom i novih radova, nije zadovoljila susjede.

– Pa zašto nisu stavili asfalt u ožujku, nego sada planiraju u rujnu jedan sloj? Pa zar će onda opet raskopavati da mijenjaju vodovod i onda opet čekati sljedeću godinu, ako uopće ispoštuju rok – komentira u nevjerici S. Gazić.

VIDEO Sava se u Zagrebu izlila iz korita i poplavila nasip

Komentara 27

MA
malosutra12
09:19 06.08.2023.

Muzgavci sa senfom na čelu su sramota našeg grada, a tu sramotu i pošast su nam nametnuli mediji

Avatar fidelio
fidelio
09:27 06.08.2023.

Koliko vidim u članku, žalili su se upravi Vodovoda, što jest najviša moguća instanca.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
10:39 06.08.2023.

Dragi Hrvati, vidjeli ste protekli tjedan: ako hoćete da financira Grad Zagreb, bunite se protiv Oluje i krunice te se učlanite u LGBT- udruge. Na vlasti su jugonostalgičari i antikristi. To što vas takvi ne vole samo vam služi na čast. A Hrvatska će opet cvasti kad četnici i crveni siđu s vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije