Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neizdrživo stanje

Apel ugostitelja na Sljemenu: Gosti ne mogu do nas, propast ćemo

sljeme snijeg
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
10.12.2014.
u 14:49

Na Sljeme dolazi jako malo građana jer se spuštati treba prema Zagorju. Sljemenska cesta još se sanira, radove dodatno otežava snijeg, ima ga već desetak centimetara

Prve pahulje ovog su vikenda zabijelile Sljeme, ali u prvom zagrebačkom snijegu mogli su uživati tek rijetki. Sanacija Sljemenske ceste još traje, pa se s Medvednice automobilom može vratiti samo preko Zagorja, dok se autobusom na najviši vrh Zagreba uopće ne može.

Bez posla

Natjeralo je to sljemenske ugostitelje da pišu i dogradonačelnici Sandri Švaljek, od koje su tražili rješenje za svoje stanje. Kako kažu, sve je manje gostiju na Sljemenu, a u tamošnje objekte prestali su dolaziti i stalni gosti. Pješice navrate tek poneki uporni posjetitelji vikendom, što nikako, ističu ugostitelji, nije dovoljno ni da bi se ostvarila “nula” u njihovu budžetu, a kamoli dobitak.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Pitanje opstanka planinarskih domova i objekata sada već postaje upitno – rekla je Živana Rumbak, predsjednica Udruge ugostitelja Sljemena te dodala kako su već nadležnim uredima u Gradu Zagrebu predlagali da Sljemenska cesta od Blizneca do Tomislavova doma bude dvosmjerna, uz posebnu regulaciju što, smatraju ugostitelji, je trenutačno jedino rješenje. Taj su apel uputili na adresu dogradonačelnice Sandre Švaljek.

– Ne znamo ni sami što bismo. Završetak radova na cesti predviđa se za 19. prosinca, i to ako se ne bude nepredviđenih situacija zbog vremenskih uvjeta. A eto, na Sljemenu sad pada snijeg – kazala je predsjednica Udruge ugostitelja Sljemena.

A da će se radovi možda produljiti, rekao je Miodrag Mlačić, direktor Tomislavova doma, koji je jučer napomenuo kako su iz Grada rekli da će sanacija ceste ipak trajati do 20. prosinca.
– Radovi na cesti traju stalno, jasno nam je da je riječ o velikom klizištu, ali mi funkcioniramo u zaista otežanim uvjetima – objasnio je Miodrag Mlačić.

Ne vozi ni autobus

Kako je rekao direktor najposjećenijeg objekta na vrhu Medvednice, ugostitelji su ujedinjeni u svome naumu da se nešto pokrene jer svoj posao ne mogu raditi normalno. Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje rekli su kako će sanacija Sljemenske ceste ipak završiti 19. prosinca, a da će se radovi privesti kraju do kraja ovog mjeseca, kažu i iz ZET-a.

– Dok traje sanacija, autobus na Sljeme neće voziti – rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić. Podsjetimo, cesta je zatvorena već više od mjesec dana.

Komentara 6

DU
Deleted user
18:00 10.12.2014.

Nedopustivo je da sljemenska žičara ne vozi isključivo zbog samovolje Milana Bandića. Generacije su odrasle s njom i ona je jedan od simbola Zagreba. Nemaju svi automobile, a niti mlade noge za pješačenje na vrh. Vratite žičaru.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
19:09 10.12.2014.

Zicara je zakon...generacije su se s njom furale na Sljeme...al kaj cete, kad u Zagrebu ima previse ljudi koji Zagreb ne vole....

PA
patricijus
22:04 10.12.2014.

Treba napraviti žičaru a ne da se gospoda voze po parku prirode svojim automobilima. Gore se ide uživati u prirodi a ne slušati zvuk motora. A kao drugo ugostitelji bi trebali poraditi na cijenama i kvaliteti hrane tako da kad se dođe preko tjedna ne jede strudla od vikenda. Malo reklame bi privuklo goste a recimo uz predočenu kartu za autobus dobijete popust.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije