Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bune se

Noćna mora ugostitelja: Sljemenska cesta opet je zatvorena

sljemenska cesta
Robert Anić/PIXSELL
27.11.2014.
u 10:27

Sanacija odrona između Kraljičina zdenca i Šestina se oduljila. Jedini put od vrha Sljemena prema Zagrebu onaj je sa zagorske strane. Od Blizneca i Pila prema Sljemenu može se voziti

Sanacija odrona između Kraljičina zdenca i Šestina, zbog kojeg je Sljemenska cesta od listopada do danas zatvarana čak tri puta – produljit će se znatno od planiranog roka, pa će tako promet za sva vozila od vrha prema Zagrebu biti zatvoren sve do utorka, 9. prosinca.

Jedini put bit će onaj sa zagorske strane, dok je od Blizneca i Pila prema Sljemenu promet dopušten.
Sanacija odrona nastalog zbog olujnih nevremena i obilnih kiša problematičnija je nego što se činilo, a produljenje radova noćna je mora sljemenskim ugostiteljima.

– Planinarski domovi i objekti na Sljemenu nemaju posebne uvjete rada, niti nas sufinanciraju gradske ili državne institucije. Ukidanjem isprva autobusne linije a zatim i onemogućavanjem spuštanja dijelom ceste prema Zagrebu, ugrožena su naša prava na rad, odnosno onemogućeno nam je normalno poslovanje kakvo smo imali dok nije bilo sanacije.

Alternativni put preko Zagorja, mnogi naši gosti smatraju ekonomski neisplativim, te stoga i ne dolaze na Sljeme – poručili su ljutiti članovi Udruge ugostitelja Sljemena koji već drugi put jasno protestiraju protiv zatvaranja ceste. Kažu da su ponudili alternativno rješenje prometovanja Sljemenskom cestom, no u Gradu za njega nisu imali razumijevanja niti je ono odobreno.

>>Ugostitelji žele da Sljemenska cesta bude dvosmjerna

>>Zbog novog odrona Sljemenska cesta ponovno zatvorena

Komentara 2

MH
mrtav-hladan
17:50 27.11.2014.

Prije mjesec dana konobar mi je donio kuhanu vodu umjesto kuhanog vina Toliko o ugostiteljima na sljemenu

Avatar Plantago
Plantago
09:57 28.11.2014.

Nema nikakvog razloga za potpuni prekid! Jednostavno treba usmjeriti promet od Kraljičinog zdenca preko Medvedgrada na Himper i problem je riješen. Svašta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije