Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Apel stanovnika Gornjeg Vrapča: Voda iz šahta cestu pretvara u klizalište

– Radnici su bili i raskopavali asfalt da vide što se događa. I jedan od njih iskreno mi je rekao da nema pojma o čemu je tu točno riječ. Bio je jednako zbunjen kao i ja – prepričava stanovnik ulice, Drago Prišlin.
29. listopada 2020. u 09:14 1 komentara 569 prikaza
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Voda koja iz šahta pokraj njegove kuće već danima neumorno curi i otječe niz Vrapčansku ulicu možda zvuči kao mali problem, ali ne učini li se nešto, upozorava Drago Prišlin, mogla bi izazvati kobne posljedice.

PRIVEDENA JEDNA OSOBA Krvavi obračun u Vrapču: Jedna osoba ubijena, druga ozlijeđena

Već godinama s prozora kuće na broju 164, kaže, promatra kako se nakon jače kiše šaht puni oborinskom vodom koja ne otječe nikamo, već izvire na cestu i stvara probleme vozačima koji onuda prolaze.

I radnici su zbunjeni

– Ne znam koliko sam već puta vidio kako se auti, odmah nakon zavoja, zanose jer vozači ne primjećuju da je cesta na tom dijelu mokra. Jednog dana netko bi tako mogao poginuti. Osim toga, šaht je smješten odmah uz autobusnu stanicu pa oni koji izlaze iz busa odmah gaze u vodu – objašnjava Prišlin i naglašava da je situacija još ozbiljnija za hladnijih dana jer se tada voda pretvara u vrlo tanak sloj leda.

– I cesta postaje klizalište pa je pravo čudo što se još nije dogodila tragedija. Teško je zadržati kontrolu nad vozilom u takvim uvjetima – ističe Prišlin. Pokušavao je, kaže, u nekoliko navrata pozvati nadležne službe i toliko je puta zvao Vodoopskrbu i odvodnju da je broj već naučio napamet.

 | Autor : Davorin Visnjic/PIXSELL Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL 22.10.2020., Zagreb - U Vrapcanskoj ulici kod kucnog broja 164 vec vise od godinu dana nakon oborina iz sahta se izljeva voda niz ulicu i prijeti vozilima da proklizu pogotovo kod nizih temperatura, a nadlezne sluzbe nikako da rijese taj problem. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

– Radnici su bili i raskopavali asfalt da vide što se događa. I jedan od njih iskreno mi je rekao da nema pojma o čemu je tu točno riječ. Bio je jednako zbunjen kao i ja – prepričava ovaj stanovnik Vrapča koji, dodaje, ima i teoriju da je doslovce nešto zapelo u cijevima koje prolaze ispod ceste.

– Uvjeren sam da se nešto zaštopalo dvjestotinjak metara nizbrdo i onda voda koja dolazi s vrha brijega nema kamo otjecati osim gore. I tu je problem, samo ga treba riješiti – naglašava Prišlin.

Problemi u Gornjem Vrapču Spremni smo dati i svoju zemlju, samo da napokon prošire ulicu

Dobro su svjesni te situacije članovi lokalne samouprave, kaže Vlasta Cvetković, vijećnica u Mjesnom odboru Gornje Vrapče, pa su zato čim su za problem saznali zatražili pomoć od gradske četvrti. Ona je taj zahtjev, dodaje, primila, no negdje je također zapelo.

Zapinje u Gradu

– Stoji u gradskim službama, jednostavno ne reagiraju na ovaj apel. A situacija je mnogo ozbiljnija nego što se to na prvu čini. Žalosno je što se tu ništa nije učinilo godinama. Radnici su možda bili pogledati što je posrijedi, ali da se neka sanacija radila, nije – ističe Vlasta Cvetković.

U čemu je točno problem, zašto voda ne može adekvatno otjecati ispod tog dijela Vrapčanske ulice te može li se nešto učiniti da se stvar riješi upitali smo, dakako, Vodoopskrbu i odvodnju, ali odgovor nismo dobili.•

Ministarstvo uprave, kojem je na čelu Ivan Malenica, pripremilo je odgovor Boži Petrovu koji potpisuje Vlada
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Državni službenici od sutra rade od kuće ili u timovima, no postoji jedna iznimka
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...