Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrpčanska ulica

Apel stanovnika Gornjeg Vrapča: Voda iz šahta cestu pretvara u klizalište

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
29.10.2020.
u 09:14

– Radnici su bili i raskopavali asfalt da vide što se događa. I jedan od njih iskreno mi je rekao da nema pojma o čemu je tu točno riječ. Bio je jednako zbunjen kao i ja – prepričava stanovnik ulice, Drago Prišlin.

Voda koja iz šahta pokraj njegove kuće već danima neumorno curi i otječe niz Vrapčansku ulicu možda zvuči kao mali problem, ali ne učini li se nešto, upozorava Drago Prišlin, mogla bi izazvati kobne posljedice.

Već godinama s prozora kuće na broju 164, kaže, promatra kako se nakon jače kiše šaht puni oborinskom vodom koja ne otječe nikamo, već izvire na cestu i stvara probleme vozačima koji onuda prolaze.

I radnici su zbunjeni

– Ne znam koliko sam već puta vidio kako se auti, odmah nakon zavoja, zanose jer vozači ne primjećuju da je cesta na tom dijelu mokra. Jednog dana netko bi tako mogao poginuti. Osim toga, šaht je smješten odmah uz autobusnu stanicu pa oni koji izlaze iz busa odmah gaze u vodu – objašnjava Prišlin i naglašava da je situacija još ozbiljnija za hladnijih dana jer se tada voda pretvara u vrlo tanak sloj leda.

– I cesta postaje klizalište pa je pravo čudo što se još nije dogodila tragedija. Teško je zadržati kontrolu nad vozilom u takvim uvjetima – ističe Prišlin. Pokušavao je, kaže, u nekoliko navrata pozvati nadležne službe i toliko je puta zvao Vodoopskrbu i odvodnju da je broj već naučio napamet.

22.10.2020., Zagreb - U Vrapcanskoj ulici kod kucnog broja 164 vec vise od godinu dana nakon oborina iz sahta se izljeva voda niz ulicu i prijeti vozilima da proklizu pogotovo kod nizih temperatura, a nadlezne sluzbe nikako da rijese taj problem. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

– Radnici su bili i raskopavali asfalt da vide što se događa. I jedan od njih iskreno mi je rekao da nema pojma o čemu je tu točno riječ. Bio je jednako zbunjen kao i ja – prepričava ovaj stanovnik Vrapča koji, dodaje, ima i teoriju da je doslovce nešto zapelo u cijevima koje prolaze ispod ceste.

– Uvjeren sam da se nešto zaštopalo dvjestotinjak metara nizbrdo i onda voda koja dolazi s vrha brijega nema kamo otjecati osim gore. I tu je problem, samo ga treba riješiti – naglašava Prišlin.

Dobro su svjesni te situacije članovi lokalne samouprave, kaže Vlasta Cvetković, vijećnica u Mjesnom odboru Gornje Vrapče, pa su zato čim su za problem saznali zatražili pomoć od gradske četvrti. Ona je taj zahtjev, dodaje, primila, no negdje je također zapelo.

Zapinje u Gradu

– Stoji u gradskim službama, jednostavno ne reagiraju na ovaj apel. A situacija je mnogo ozbiljnija nego što se to na prvu čini. Žalosno je što se tu ništa nije učinilo godinama. Radnici su možda bili pogledati što je posrijedi, ali da se neka sanacija radila, nije – ističe Vlasta Cvetković.

U čemu je točno problem, zašto voda ne može adekvatno otjecati ispod tog dijela Vrapčanske ulice te može li se nešto učiniti da se stvar riješi upitali smo, dakako, Vodoopskrbu i odvodnju, ali odgovor nismo dobili.•

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crna.rupa
09:18 30.10.2020.

Treba postaviti više uspornika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije