Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nazorova ulica

Apel iz Dječjeg doma – ponovno iscrtajte zebre zbog sigurnosti

Nazorova
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
Autor
Sandra Golemac
24.02.2015.
u 14:15

U Nazorovoj, koja je postala zona smirenog prometa, smješteni su Dječji dom, Centar Vinko Bek i Centar Slava Raškaj

Prije godinu dana Nazorova ulica postala je zona smirenog prometa, što znači da se vozila ne smiju kretati brzinom većom od 30 kilometara na sat.

No, iz Dječjeg doma Nazorova, Centra Vinko Bek i Centra Slava Raškaj, u koje dolazi i odlazi velik broj djece, upozoravaju da opreza nikad dosta jer se vozači često ne pridržavaju propisanih prometnih pravila.

U tijeku projekt korekcije

– Kada su postavili prometni znak koji upozorava na ulazak u zonu smirenog prometa, uklonili su pješačke prijelaze koji su bili u blizini dječjih domova. Mislimo da bismo djecu ipak trebali dodatno zaštititi pa smo apelirali na Gradski ured za promet kako bi se trebale vratiti te “zebre” ili postaviti više ležećih policajaca u blizini ova tri centra u kojima borave djeca – poručila je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Nazorova.

Dodala je da je u ovih godinu dana bilo nekoliko opasnih situacija u prometu, ali, nasreću, bez ozbiljnih posljedica.

Iz Gradskog ureda za promet, kako ističe, rekli su im da je u tijeku projekt korekcije cijele Nazorove ulice te da će uskoro dodatno zaštititi promet zbog sigurnosti djece.

Treba dodatno osigurati

Da je riječ o dobrom projektu, istaknuo je Alen Ostojić iz Savjeta za urbanu sigurnost koji je Grad osnovao prije dvije godine.

– Prema posljednjim podacima, broj poginulih u prometu smanjen je sa 27 osoba 2013. godine na 18 osoba lani, što je dobar pokazatelj toga da je napredovala i kultura vozača, no mjesta za poboljšanje ima. U Nazorovoj su uklonili pješačke prijelaze jer su očekivali od vozača da poštuju pravila, no ta se ulica zbog djece, očito, mora dodatno osigurati – poručio je Ostojić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije