Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG SVEUČILIŠTE

Angela Merkel u Zagrebu postaje doktorica

Počasni doktorat Angeli Merkel
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
10.07.2014.
u 13:14

U diplomske studije ove će se godine moći upisati 8838 redovnih studenata

Njemačka kancelarka Angela Merkel uskoro bi mogla postati počasna doktorica Sveučilišta u Zagrebu. Nakon što je rektor Aleksa Bjeliš njeno imenovanje predložio Senatu, prijedlog je jednoglasno prihvaćen te je imenovano povjerenstvo koje će potencijalno imenovanje još razmotriti.

- Mislim da neće biti nikakvih problema što se tiče odluke jer je Senat prihvatio moj prijedlog - rekao je rektor Bjeliš te dodao kako bi Merkel doktoricom mogla postati pri sljedećem posjetu Hrvatskoj.

Također, na spomenutoj sjednici Senata donešene su kvote za upis na diplomske studije Sveučilišta. Osigurano je ukupno 8833 mjesta, od čega 7487 za redovite studente, 1075 za izvanredne te 271 mjesto za studente država koje nisu dio Europske unije. - Državljani članica EU ulaze u kvote sa studentima iz Hrvatske - objasnila je Vesna Vašiček, prorektorica za poslovanje Sveučilišta.

>>Studenti se spremaju u Pariz, ali treba im još 400.000 kuna za put

Komentara 11

Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
01:02 11.07.2014.

doči če gosođa merkel,samo kada ode gospodin premijer i njegovavlada

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
10:27 11.07.2014.

Većini na ovom portalu nije poznato da Angela Merkel već ima doktorsku titulu i to iz fizike!U Njemačkoj inače{za razliku od Bananalanda Hrvatske} nije običaj da političari ističu svoje akademske titule!!!!!!!!!!

Avatar katarina_26
katarina_26
10:30 11.07.2014.

Sve u svrhu marketinga za Josipovićevu predsjedničku kapanju. Naivno do boli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije