Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Akcija udomljavanja u Dumovcu: Novi dom je pronašlo čak 11 četveronožaca

Sve više Zagrepčana, čini se, upravo udomljavanjem dolazi do svojih "najboljih prijatelja“. U protekla je tri mjeseca, naime, iz Dumovca udomljeno 230 pasa
28. rujna 2019. u 18:15 2 komentara 829 prikaza
Dumovec
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

"Upoznaj me u Dumovcu!" moto je današnje akcije "Udomljavanje je fora“ koju je organiziralo Sklonište za nezbrinute životinje. Akcija koja se godinama održavala na glavnom zagrebačkom trgu, drugu je godinu zaredom organizirana u Dumovcu.

Crikvenica - plivačko natjecanje pasa i vlasnika underdog marathon Utrka pasa i vlasnika: I pobjednici i gubitnici uživali u sladoledu i vinu

- Preseljenjem akcije u Sklonište željelo se ljude što više približiti četveronošcima koji jedva čekaju upoznati svoje buduće vlasnike, koji s njima tamo brzo "kliknu“ – kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu. I izgleda da je taktika upalila, jer je danas svoje ljude našlo čak 11 četveronožaca - osam pasa i tri mačke, što je rekordni broj udomljavanja u jednom danu otkada se akcija organizira. Sve više Zagrepčana, čini se, upravo udomljavanjem dolazi do svojih "najboljih prijatelja“. U protekla je tri mjeseca, naime, iz Dumovca udomljeno 230 pasa, a samo u kolovozu kaveze je toplim domom zamijenilo njih 107. Dumovec je danas posjetio i gradonačelnik Milan Bandić.

Dumovec | Autor : Filip Kos/PIXSELL Foto: Filip Kos/PIXSELL

-  Naše društvo postaje sve bolje! Njegova se kvaliteta očituje u odnosu prema najslabijima, a uz ranjive skupine ljudi to su svakako i napušteni kućni ljubimci. Od Skloništa očekujem nastavak predanog rada, a od građana da uspijemo u dugogodišnjoj želji – barem na jedan dan isprazniti Sklonište – rekao je Bandić.

U Dumovcu se do danas nalazilo 150 pasa, a najteže se udomljavaju oni crni, koji su zapeli za oko pjevaču Dini Jelusiću.

Tko bi rekao Istraživanje kaže kako je spavanje sa psom u krevetu zapravo dobro

-Obožavam pse i udomio bih najmanje polovinu pasa iz Dumovca, ali, nažalost, živim s roditeljima u malome stanu i za sada si to ne mogu priuštiti. Kod djeda u Požegi imam zlatnog retrivera i jedva sam čekao doći u Sklonište i barem se podružiti sa psima. Nisam znao da se crni psi teže udomljuju. Ne znam koja je ljudska psihologija. Kada gledam ove štence, ni ne primjećujem koje su boje. Svi su mi jednako neodoljivi – kazao je Jelušić. Posjetitelji su uživali i u predstavi Male scene „Pazi.mazi.voli.“, koncertu dječjeg zbora Kikići, ali i u oslikavanju lica.

Akciju su organizirali Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba u suradnji s udrugama Noina Arka i Indigo. 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • stric2:

    ...rak je šala mala...

  • dvorskaluda:

    Nego što; prošlo je ljeto, ljubitelji i vlasnici tih peseka, koji su ih bacili na ulicu kada su išli na put i odmor, sad su opet poželjei ljubimce.......do slijedećeg ljeta, ne?