Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŽIVITE BAJKU

Advent Zagreb... ispunjen radošću – čak 43 dana čarolije koja će ispuniti sva srca

Advent u Zagrebu
Foto: J. Duval
1/3
29.11.2022.
u 14:42

O trostruko nagrađivanom Adventu Zagreb pišu i svjetski mediji svrstavajući ga među top božićne sajmove u Europi i svijetu

Od 26. studenog do 7. siječnja vraćamo se u čaroliju zagrebačke adventske bajke. Još bogatiju, veću, ispunjenu brojnim događanjima za sve dobne uzraste. Bit će nemoguće ostati kod kuće jer privući će vas toliko posebnosti na brojnim lokacijama da doista treba izabrati što vidjeti, gdje otići i ne preskočiti nešto od onoga što se nudi. Zagrebački Advent, višestruko nagrađivan, o kojem su pisali i pišu brojni najpoznatijii i najutjecajniji mediji, jedna je od top božićnih destinacija u Europi i svijetu.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je izjavila: „Nakon dvije pandemijske godine, posebno se radujemo ovogodišnjem Adventu koji će nas s bogatim programima na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Osim već navedenoga, održat će se više od 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima, trgovima i ulicama; zatim su tu i prigodne izložbe u muzejima i galerijama; a treba istaknuti i suradnju s HNK u Zagrebu, Hrvatskom obrtničkom komorom te Zagrebačkim ZOO vrtom koji, također, pripremaju posebne programe. Surađujemo i sa zagrebačkim hotelima, domaćim i stranim prijevoznicima, te smo krenuli s međunarodnom promocijom na 21 tržištu. Advent Zagreb jedno je od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam te očekujem da će, kao i prijašnjih godina, pridonijeti rastu turističkog prometa u Zagrebu.“

Foto: Boška i Krešo

Čarolija na svakom koraku

Bogatiji i raskošniji nego ikada ovogodišnji zagrebački Advent, osim na već poznatim lokacijama, proširen je i na Trg dr. Franje Tuđmana, Park Grič i Staru Vlašku, ali i neke gradske kvartove. Prava zimska idila očarat će sve na Tomislavcu jer klizanje ispred Umjetničkog paviljona u Ledenom parku doživljaj je za pamćenje. A kao iz mašte izgledaju drveća i zgrade okićene tisućama i tisućama lampica koje stvaraju nezaboravan ugođaj. Tu su i šarmantno okićene jelke, kuglice koje mijenjaju boje zbog svjetlosnih efekata, umjetničke instalacije... tisuće je to motiva za fotografije koje će ovjekovječiti čarobnu zagrebačku priču kao i za uživanje na prekrasno okićenim lokacijama s obitelji i prijateljima.

Posebno su privlačne ljupke drvene kućice. Svaka je svoja, svaka je drugačija, ali sve su predivne i maštovite. "Skrivaju" tajne koje mame na otkrivanje: bogata gastro ponuda domaćih i stranih delicija, pića koja griju srce i dušu, ali i autohtoni proizvodi, maštoviti suveniri koji će uvijek biti podsjetnik na doživljaj koji se pamti. Kao zvučna kulisa, gdje god pošli i što god razgledavali pratit će vas glazba uz koju ćete sigurno i zapjevati. BAŠ NAŠ Advent posebno ćete osjetiti na Gornjem gradu. Gradec će vas privući tvornicom želja jer ondje možete ostaviti svoje pismo u sandučiću želja, a nesvakidašnji doživljaj bit će i vrući koktel u božićnom vlaku.

Foto: J. Duval

Sve to i još mnogo više možete vidjeti i iz ptičje perspektive. Jer panoramski kotač visok čak 36 metara još je jedna ovogodišnja atrakcija kakve imaju London i Beč. Veličanstveni pogled na osvijetljeni grad zasigurno će oduševiti sve i čekat će se na red za ulaz u jednu od 24 kabine. I ove godine možete fulirati - i to na Oleander terasi hotela Esplanade i već poznatoj lokaciji na Strossmayerovu trgu.

Tijekom Adventa bit će nebrojeno koncerata i predstava, sportskih događanja, ali i programa za najmlađe. Blagdanska čarolija koja grije srca počela je. Posjetite Advent Zagreb... ispunjen radošću i osjetite radost na svakom koraku. Dozvolite si život u bajci i veselje u srcu.

 Više informacija možete pronaći na stranici: www.adventzagreb.hr.

Sadržaj nastao u suradnji s TZGZ-om

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije