Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka nadbiskupija

300. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj 9. i 10. rujna

Kardinal Bozanić predvodio misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Mariji Bistrici
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
07.08.2023.
u 14:53

Skupina koja polazi od Sesveta idu preko Laza, nazoče svetoj misi u Sesvetama u 9 sati, a predvodi ju povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Pod geslom "Zagreb te moli tvoj zagovor svet dolazeć' k tebi tri stotine ljet" 9. i 10. rujna održat će se 300. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj, najavio je u ponedjeljak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. 

Ured ističe kako 300 godina izvršavanja Zavjeta nije samo tradicija ili običaj, nego je to tristo godina čvrste vjere i molitve, hodočašća, usrdnih prošnji i uslišanja. 

Prema programu hodočasnici pješaci u subotu, 9. rujna organizirano kreću prema Mariji Bistrici: od katedrale preko Sljemena, a blagoslov hodočasnika bit će u bogoslužnom prostoru Bl. Alojzija Stepinca u 5 sati. Sveta misa, koju predvodi biskup Ivan Šaško, je u sljemenskoj kapeli u 9 sati.

Skupina koja kreće iz Čučerja ide preko Laza. Sveta misa je u Čučerju u 10,30 sati, a predvodi ju mons. Mijo Gorski. Skupina koja polazi od Sesveta ide također preko Laza. Oni nazoče svetoj misi u Sesvetama u 9 sati, a predvodi ju povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Ove godine tim putem hodočaste mladi Zagrebačke nadbiskupije.

Ulazna procesija počinje od kapele sv. Ladislava u svetište Majke Božje Bistričke u 18,30 sati, a procesiji se pridružuju nadbiskup i biskupi te mladi Zagrebačke nadbiskupije.

Služba svjetla počinje u 20 sati, a procesija sa svijećama uz molitvu i pjesmu bit će na Kalvariji. Nakon Službe svjetla je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje predvode mladi u Bazilici.

U nedjelju, 10. rujna zajednička pobožnost Križnoga puta počinje u 9 sati, potom je zavjetna procesija od kapele Ave Maria do crkve na otvorenom te sveta misa, koju u 11 sati predvodi zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša.

GALERIJA Prije 20 godina Papa Poljak je stigao u Hrvatsku. O dojmovima pričao vjernicima iz cijelog svijeta

Kardinal Bozanić predvodio misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Mariji Bistrici
1/34

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije