Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba u vinkovcima

Mini retrospektiva stripa Dubravka Matakovića

Dubravko Mataković
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
06.12.2014.
u 00:15

Prvi profesionalni strip mi je objavljen 10. listopada 1984. u Studentskom listu i taj datum uzimam kao početak crtanja stripa, kaže Mataković

U galerijskom prostoru vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić, večeras je u nazočnosti velikog broja štovatelja i poklonika, otvorena miniretrospektiva stripa Dubravka Matakovića čime ovaj autor ujedno i obilježava 30 godina profesionalnog rada na stripu. Mataković kaže kako je za ovu izložbu izabrano nasumice strip-table pazeći da budu zastupljeni radove iz svih razdoblja, svih časopisa i portala za koje je radio.

- Prvi profesionalni strip mi je objavljen 10. listopada 1984. u Studentskom listu i taj datum uzimam kao početak crtanja stripa iako sam i ranije crtao, poput karikatura u Šumarskom listu. Kada sam diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti nisam mislio da ću raditi strip, ali ga ipak nisam nikada napustio. Nakon stripova za Studentski list, Polet, Mladost, osječki TEN, ljubljansku Tribunu, Patak, Večernji list, 1991. radim ratni strip za Nedjeljnu Dalmaciju, 1994. za Smib kojemu sam vjeran i danas kao i serijalu Desmozgenes u magazinu OK. Želio sam svoju mini rereospektivu predstaviti upravo ovdje u kazalištu jer je tu bio 1984. prvi Salon stripa iako sam možda u sukobu interesa jer radim u kazalištu i vodim ovu galeriju - našalio se Mataković govoreći o svom radu dodajući kako je nacrtao na tisuće tabli stripa i na desetine crteža.

- Ova je izložba meni presjek svega toga, nasumičan odabir, čušpajz s paprikašom bez kotlića - objasnio je Mataković.

>>Mataković vrlo zadovoljan Večernjakovom Strip revijom

>>Mataković dočekuje smak svijeta u vinkovačkom teatru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije