Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MJESEČNIK

Mataković vrlo zadovoljan Večernjakovom Strip revijom

'04.07.2013., Vinkovci - Poznati strip crtac i scenograf Gradskog kazalista Joza Ivakic, Dubravko Matakovic. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL'
Foto: 'Goran Ferbezar/PIXSELL'
1/3
03.10.2013.
u 12:12

Danas su kod nas u prodaji na kioscima uglavnom bezvrijedni talijanski šund stripovi, te je za svaku pohvalu pojava strip časopisa koji objavljuje domaće autore, kaže Mataković

Istaknuti hrvatski strip autor, Vinkovčanin Dubravko Mataković jako je zadovoljan Večernjakovom Strip revijom i drži da je Hrvatskoj nedostajao takav magazin te se nada da će u njemu ubuduće priliku dobiti i mladi hrvatski autori stripa.

– Danas su kod nas u prodaji na kioscima uglavnom bezvrijedni talijanski šund stripovi, te je za svaku pohvalu pojava strip časopisa koji objavljuje domaće autore. Za sada su nam u prvom broju ponuđeni klasici hrvatskog stripa, što je lijepa prilika da se poznavaoci podsjete na kultne autore, ali i da se s blagom hrvatskog stripa upoznaju neki novi klinci – rekao je Mataković.

Objasnio je i situaciju u kojoj su nekad nastajali ti klasici žanra u nas.

– Ti su stripovi nastali prije svega jer su tadašnji izdavači najboljim domaćim autorima omogućili stvaranje i objavljivanje njihovih djela. Danas je to gotovo nevjerojatno – rekao je i odmah predložio:

– Zato bi bilo zgodno kada bi se povijest ponovila i 
kada bi se i danas omogućilo živućim strip autorima da naprave nove stripove koji bi u respektabilnoj nakladi mogli doći do čitatelja. Baš zbog toga nadam se da će Strip revija imati dug, zanimljiv i bogat život i da neće sve ostati samo na objavi starih stripova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije