Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

Zvonimir Šostar može na slobodu ako položi pet milijuna kuna

Zvonimir Šostar
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/7
19.05.2016.
u 14:01

Sud je Ljubiću i Žonji oredio jamčevinu u iznosu od po pet milijuna kuna, a Gojkoviću milijun kuna.

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda donijela je odluku kojom je ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo i bivšem pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimiru Šostaru istražni zatvor zamijenjen jamčevinom u iznosu od pet milijuna kuna. Šostarov branitelj Vladimir Terešak najavio je žalbu na iznos jamčevine rekašvi kako su oni za Šostarov izlazak na slobodu ponudili 1,8 milijuna kuna u nekretninama.

Žalbu na odluku da se istražni zatvor zamijeni jamčevinom najavio je i USKOK. Šostara USKOK sumnjiči za kazneno djelo zloporabu položaja i ovlasti za vrijeme dok je bio gradski pročelnik, a sumnja se da je nezakonitim poslovima Grad Zagreb oštećen za oko 35 milijuna kuna. Osim Šostara uhićeno je još devet osoba, a istražni zatvor je jamčevinom zamijenjen i Davoru Ljubiću, Goranu Žonji i Mladenu Gojkoviću. Sud je Ljubiću i Žonji oredio jamčevinu u iznosu od po pet milijuna kuna, a Gojkoviću milijun kuna. 

>> Ponovo se odlučuje o istražnom zatvoru za Šostara

Komentara 6

Avatar Baroudeur
Baroudeur
14:55 19.05.2016.

To je matematika, "posudis" 40 pa vratis 5 za slobodu i 35 ti ostaju. Bolje nego Loto!

MI
MikiPrdekana
18:23 19.05.2016.

Neka posudi od mentora Bandica posto ga je on srvorio i radio je sve po njegovom nalogu

Avatar kravata
kravata
14:34 19.05.2016.

Koja nepravda znaci za novac mozes kupit slobodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije