Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji unatoč Milinoviću
Povratak na članak

Zvone Boban: Zakon o umjetnoj oplodnji govori sam za sebe...

Ruža Boban rođena je nakon 16 godina pokušaja medicinski potpomognute oplodnje iz zamrznutog embrija. Sad to više ne bi bilo moguće...

Komentari 35

MK
mala_kap
16:04 02.12.2009.

Ovakav zakon s ograničenjem na 3 jajne stanice za oplodnju nema NITKO u Evropi. A jedina država koja ga je imala, Italija, ga je ukinula jer je nepravedan. To bi pametnima trebalo biti dosta.

VL
OB
-obrisani-
20:41 01.12.2009.

Da pojasnim-Njegova žena dobila je tuđu jajnu stanicu i oplođena je sjemenom od bobana,neko joj je donirao žensku jajnu stanicu-šta je zakonom zabranjeno u hrvatskoj,supruga mi ima isti problem i taj postupak je zabranjen zakonom u hrvatskoj i zbog toga idemo u prag!

VL
ST
stijef
20:57 01.12.2009.

dragi katolicki talibanci, doci ce izbori, opet i opet; pamtimo uvrede i primjereno cemo ih honorirati na izborima :-)

VL
MA
maximalac
22:31 01.12.2009.

Tko ste svi vi da sudite??? Postoji samo Bog koji nam svima sudi. Verujem, ali to ne znači da ne griješim! Ako je grijeh očajnički željeti dijete, onda sam grešnik! Na ovom svijetu ima toliko zla koje je produkt svih vas dušebrižnika...Ljudi moji ne dao vam Bog da se vi ili vaši bližnji nađete u situaciji u kojoj je bilo koji neplodan par ili žena u Hrvatskoj... Čestitam obitelji Boban i želim im mnogo trenutaka sreće i veselja sa njiihovom djecom! Uživajte u svakom trenutku.

VL
ST
stampedo
08:42 02.12.2009.

Jal, taj poznati hrvatski jal - pa što sad- sami pišete da tisuće žena odlaze u deželu i dalje na umjetnu oplodnju... uz to za \"crkvenjake\"- sve žene koje odlaze na umjetnu oplodnju idu sa željom i ciljem da postanu majke- mislim da to nema pravo apsolutno nitko osuđivati- pogotovo ne oni koji svoje sijeme ispod halje siju a žene supruge službeno nemaju! Vjera je jedno, život- drugo! Obitelji Boban- svako dobro i neka Vas bude dogodine jedan više! Barem nas neće zgaziti oni drugi u vjerovanju....alava

VL
IV
ivna
09:38 02.12.2009.

Ministre, čitate li vi ovakve izjave i članke?!? Nema nitko kompetentniji od nas samih koji prolazimo ovu strašnu golgotu da vam kaže kako imate jedan suludi i promašeni zakon!!! Ne može objektivno na to odgovoriti ni Marica,ni Jurica ni bilolo tko drugi koji sam ne prođe muke mpo-a,već samo mi koji trebamo vašu pomoć !!!

VL
LA
Latigo
10:15 02.12.2009.

Zamrzavanje zametaka (živih bića) je zločin. Pogotovo kad se kasnije većina njih baca u smeće.

VL
RE
reason
10:27 02.12.2009.

Zakon govori sam za sebe?? To je jedino što imaš reć?? Zakon govori svakome ono što želi čut.. a ti si se Bobane mogao potrudit bar malo dati do znanja što misliš o ovm sramotnom zakonu.. ali eto.. nećeš protiv svojih, ti si svoje riješio.. mrzim te koji šute ko p...e!!

VL
OB
-obrisani-
11:50 02.12.2009.

Ne treba zaboraviti da je ovaj zakon dobar za držvavu. Evo nakon 6 godina borbe sa neplodnošću moja država me šalje psihijatru da prvo dokažem da sam spreman za djete i za stresove koje sa sobom nosi umjetna oplodnja. A nakon toga mi daje postupak kojemu je šansa da uspije smanjena sa 30 na 10%. Naravno da i ja idem sada za Maribor. Odakle mi novac? Još ne znam!!

VL
OB
-obrisani-
11:53 02.12.2009.

I samim time država me neanatjerala da sam plačam troškove, a ona je uštedila

VL
VD
vjer.domo
00:06 03.12.2009.

tebe nitko ne tlači, živiš u državi koja je dala povjerenje ovoj garnituri vlasti i većina je ta koja odlučuje, ako ti se ne sviđa ovaj zakon ti odeš tamo gdje je on \"liberalniji\" u neku drugu zemlju i svoj ego zadovoljiš, doduše uz naplatu.

VL
VD
vjer.domo
00:09 03.12.2009.

teresa, nisi mi objasnila zašto bi me trebalo biti sram i uostalom zar nije dozvoljeno ljudima sa psihijatrijskim problemima pisati nešto što nije tvoj svetonazor :)

VL
XY
xychhr200
20:25 01.12.2009.

Zar se taj Milinović doista još može pogledati u ogledalo..? Zar doista ne može shvatiti što je ućinio takvim glupim i neljudskim zakonom..? Ili je pak najobičniji egoista koji zloupotrebljava (nezasluženi) položaj i uživa u tome da rigorozno maltretita ljude...... a u stvari liječi njegove komplekse manje vrijednosti..? Da li takav čovjek, kao i kompletna korumpirana Vlada (i Sabor) doista zaslužuju da vode državu..? Da li narod zaslužuje njih..?

VL
OB
-obrisani-
20:32 01.12.2009.

Daj Zvone ne pametuj,umjetna izvantjelesna oplodnja u hrvatskoj je zabranjena zakonom i ko god je taj postupak uradio u hrvatskoj treba krivićno odgovarati a ja trebam skupi 5000 tisuća eura od svojih 3000 tisuće kuna plaće ili dignit kredit da taj postupak obavim u Pragu ali ti si zvnone boban i za tebe zakon ne vrijedi u hrvatskoj!

VL
FA
fatta
20:48 01.12.2009.

koji komentari,zena koja je dobila djete nakon 15 god i pored koje se angelina j .moze sakriti,jedina hrvatica kojoj se ja divim i postujem je kao izuzetnu zenu i osobu,jer to sta je ona napravila moze puno zena al nezele.....ostavite zenu nek proslavi svoj najljepsi dan u zivotu. Cijeloj obitelji boban zelim puno radosti i veselja ,od srca....svaka vam cast

VL
ST
stijef
21:00 01.12.2009.

kakva je razlika izmedju zamrznutih zametaka i zamrznutih smrklji? netko ce krenuti lupetati o bozjem udahnucu duse u zivot, \"u trenutku nastanka\"; pa dajte, nemojte opet lupetati te gluposti, talibani jedni; nemam ja nista protiv da se vi ne mnozite umjetnom oplodnjom, ali braniti ljudima koji ocajnicki zele djecu trabunjanjem o bogu, dusi, \"naravnom zacecu zivota\" i slicnim tlapnjama, pa to je prestrassssssssssssssno...

VL
OB
-obrisani-
21:04 01.12.2009.

Prestrašno je živjeti u državi u kojoj zakoni za nekog vrijede a za nekog ne!

VL
VD
vjer.domo
22:24 01.12.2009.

stijef, ja naprimjer nikoga ne vrijeđam koji su ateisti ili agnostici, pa neću ni tebe, jer sam vjernik i kulturno ću ti reći da mi te je istinski žao jer nemaš prag tolerancije prem neistomišljenicima, ali to je tvoja (ne)kultura.. sada o bobanu koji dolazi iz vrlo katoličke obitelji i pitam ga dali će podignute glave ući u crkvu na polnoćku za Božić. gospodine boban sve ste popljuvali šta su vas roditelji učili i priklonili se ateistim i agnosticima. šta će te sa ostalim kako vi to zovete \"smrzlićima\", kako okrutno,, netko je lijepo napisao, uglavnom da ste vi zadovoljili svoj ego, čestitam na neuvjerljivošću vašeg intervjua večernjem.

VL
MK
mala_kap
23:28 01.12.2009.

Da, gospodin Boban neka visoko dignute glave ide na polnoćku, jer nije učinio baš ništa loše! Kao što je crkva nekad osuđivala transplantaciju organa a sada ju prihvaća, tako će jednog dana uvidjeti svoju grešku oko ovog pitanja i vidjeti da je itekako u istinskom kršćanskom duhu željeti i voljeti djecu i imati ih čak i uz medicinsku pomoć. Jednom kad na čelo crkve dođe netko tko razumije biologiju, i nesavršenu prirodu ljudske reprodukcije, onda će ovakvi licemjerni napadi prestati. A do tada, gospodine Bobane, samo hrabro i glavu gore, jer cijela vam se Hrvatska osim malog broja jadnika itekako divi i poštuje i želi sve najbolje!

VL
OB
-obrisani-
00:03 02.12.2009.

ajme jeste dvolićni ljdi pa pogledajte koliko je hrvata u mariboru i u pragu a boban to obavi bez problema u hrvatskoj-zato i jesmo u banani jer je narod glup ko ovca ako zakon vrijedi za mene -vrijedi i za svakog drugog!Mi smo ko društvo u banani i bez morala!Zato nas i j..e ko stigne!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.