Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDAN MANDAT FOKUSA

Zurovec naveo 11 programskih ciljeva na kojima će inzistirati: 'Razgovarat ću i s lijevima i s desnima'

Zagreb: Sabor o materijalima i predmetima koji dolaze u neposredan dodir s hranom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.04.2024.
u 14:31

Neke od programskih ciljeva na kojima će Dario Zurovec (Fokus) inzistirati su revidiranje zakona o radu nedjeljom, uvođenje 13. mirovine i reforma mirovinskog sustava, oslobađanje od poreza za kupnju/gradnju prve nekretnine...

Dario Zurovec, kandidat Fokusa i gradonačelnik Svete Nedjelje, osvrnuo se na razgovore koje je vodio posljednjih dana sa strankama pa poručio kako će ostvariti suradnju s onima koji ispune 11 uvjeta koje Fokus smatra važnima. U mogućim pitanjima je li bliže HDZ-u ili koaliciji Rijeke pravde, Zurovec poručuje - ''netko tko je prvenstveno spreman saslušati''.

''Dragi birači, prijatelji, pratitelji - hvala vam na velikom povjerenju i preferencijalnim glasovima! Želim vas transparentno obavijestiti kako su me sve vodeće stranke kontaktirale i zatražile razgovor. Kao vaš zastupnik i kao osoba koja ne želi nikome zatvoriti vrata, a da ne čuje drugu stranu, u jednom civilizacijskom duhu, razgovarat ću s glavnim akterima s "lijeva" i "desna". Jasno mi je kako ovo na prvi pogled djeluje kao da biram da li će mi isčupati lijevi ili desni zdravi prednji zub, no civilizirano je razgovarati, saslušati i na koncu pitati birače u kojem smjeru treba dalje djelovati. U ovoj fazi dolazim kao netko tko je prvenstveno spreman saslušati. Neke od programskih stvari na kojima ću sa svima s kojima god razgovaram inzistirati su:

Dragi birači, prijatelji, pratitelji - hvala vam na velikom povjerenju i preferencijalnim glasovima! Želim vas...

Objavljuje Dario Zurovec - gradonačelnik Grada Svete NedeljeNedjelja, 21. travnja 2024.

1) povećanje praga ulaska u sustav PDV-a sa 40000 na 70000€ (generalno)
2) smanjivanje PDV-a za ugostiteljstvo (piće) za frizere, kozmetičare, čišćenje i turističke agencije (jedine koje nisu u turizmu na 13%) na 13%
3) PDV na proizvodnju hrane - 5%
4) revidiranje zakona o radu nedjeljom i omogućavanje rada nedjeljom svim malim tvrtkama koje to žele (suvenirnicama, malim trgovinama, cvjećarnicama, pekarnicama i sl.)
5) da se dobit koja se reinvestira nazad u tvrtku ne oporezuje
6) ubrzavavanje procesa izdavanja građ. dozvola / 15 dana za ishođenje posebnih uvjeta, tko se ne očituje smatra se da su uvjeti pozitivni. Nakon toga poštivanje zakonskog roka od 30 dana za izdavanje građevinske dozvole.)
7) vaučerizacija zdravstva i drukčija organizacija hitne medicinske pomoći
8) oslobađanje od poreza za kupnju/gradnju prve nekretnine
9) smanjenje PDV-a i trošarina na energente, režije, javni prijevoz
10) daljnje smanjenje poreza na dohodak na 10%, uz drukčiji raspored cjelokupnih javnih financija da JLS-ovi ne budu zakinuti
11) uvođenje 13. mirovine i reforma mirovinskog sustava

POVEZANI ČLANCI:

Kao što sam i do sada, sve ću vam transparentno pisati i objavljivati, a vi slobodno pišite, dajte mi svoje sugestije i mišljenja. Vaše mišljenje kao onih koji me biraju i plaćaju je na kraju dana i najvažnije'', poručio je.

>> VIDEO Šeparović: 'Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik buduće vlade'

Ključne riječi

Komentara 8

MO
MOSAD
14:44 21.04.2024.

I jos i ovo: ds fokus ima premijera , 5 ministarstava, kapitualcuja ukrajine , priznanje palestine kao nezavisne države, povlačenje izraela iz Gaze,dio jadranskig mora prenjeti oko zagreba ....

PA
PavelHršak
16:30 21.04.2024.

No, barem nekakav program. Uglavnom sniženje poreza. Neka od tih sniženja bi pomogla rastu poduzetništva, što bi i uz snižene porezne stope barem djelomično kompenziralo pad poreznih prihoda države. Međutim, previše je optimistički, da bi to bilo dovoljno za održavanje kvalitete svih javnih potreba, npr. zdravstva, školstva, pravosuđa, obrane, javnog prometa itd. Neke od točaka programa bi zahtijevale strogu kontrolu u cilju sprječavanja zloupotrebe. Bez ulaženja u detalje (bar za sada) to su točke 5, 8, 9, 10.

KR
Krolo
20:16 21.04.2024.

Svaka čast Zurovac što nudiš i tražiš prosperitet, bravo!! Samo ostani pošten i dalje, nemoj se prodat HDZ-u!!! Vrijediti ćete u budućnosti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije