Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj Dončić iz Kumrovca ogorčio postupak velečasnog Josipa Vnučeca iz župe Tuhelj

Župnik nije htio služiti misu zahvalnicu za novog župana

28.05.2009.
u 18:11

Nezadovoljna postupkom župnika župe Tuhelj Josipa Vnučeca, nazvala nas je Nena Dončić. Rekla nam je kako je baka supruge novoga zagorskog župana Siniše Hajdaša Dončića, 77-godišnja Terezika Dončić, htjela za svoga Sinišu u nedjelju naručiti misu zahvalnicu, no župnik Vnučec odbio ju je riječima kako on tu misu neće služiti te neka si nađe nekoga drugog tko će to učiniti.

Tereziki bi mnogo značilo
– Nije u radu da se prema svim vjernicima ne odnosi jednako. Naime, na sam dan izbora pred oltarom je rekao župljanima kako će ove nedjelje pokraj risvičke kapele sve vjernike počastiti novi župan. Nije ga imenovao, ali svi dobro znamo da je mislio na Hajdaševa protukandidata hadezeovca Milivoja Škvorca. Kad se mogao onda latiti politike i agitirati za Škvorca i HDZ, mogao je i za našu baku služiti misu zahvalnicu, jer njoj bi to puno značilo – rekla nam je Nena Dončić. Novi župan Siniša Hajdaš Dončić na sve se samo nasmijao i rekao kako mu je ovo prvi glas o događaju.

– Osobno nisam za miješanje Crkve i politike i smatram da bi Crkva sve trebala jednako tretirati. Ne bih se želio uplitati u nakane bake Terezike jer je to njezina osobna stvar. Vjernica je i htjela je misu za svoga zeta, to je njezino pravo, a zašto župnik nije htio služiti misu, pitajte njega – rekao je Siniša Hajdaš Dončić, a na naš upit hoće li sada on častiti vjernike u nedjelju rekao je kako to od njega nitko nije tražio pa, dakako, neće ni častiti. Da ga je netko pitao, možda bi častio, ali samo vlastitim novcem. Pitanje kada se služi misa zahvalnica poslali smo i glasnogovornici Nadbiskupije Matildi Kolić Stanić.

Može častiti i Hajdaš
Ona nam je samo kratko odgovorila neka svoj upit preusmjerimo župniku. Župnik Vnučec rekao nam je da nije želio služiti misu zbog toga jer se radilo o lokalnim izborima. – Gospođa je izričito tražila da se istakne kako je misa za pobjedu na izborima za župana, što je imala napisano na papiru, a ja to nisam prihvatio. Da je tražila misu za pokojne ili za nakanu, služio bih je – rekao je župnik i pozvao vjernike na proštenje. Kaže da mu je svejedno tko će častiti, pa može, ako hoće, i novi župan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije