Naslovnica Vijesti Hrvatska

Županijska skupština otkazana, Petrina: Nije ni konstituirana

Za Mandatno-imunitetno povjerenstvo glasovalo je 20 članova Županijske skupštine od 41 prisutnog vijećnika
31. srpnja 2017. u 10:55 0 komentara 695 prikaza
Županijska skupština Šibensko-kninske županije prvo prekinuta pa otkazana
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Druga sjednica u novom sazivu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije koja se trebala održati u ponedjeljak ujutro u Šibeniku, otkazana je nakon tvrdnji vijećnika Stipe Petrine da se na konstituirajućoj sjednici nije poštovala zakonska procedura izbora Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Stipe Petrina Zlouporabe položaja Stipe Petrina Uskoku prijavio Daliju Orešković

Za Mandatno-imunitetno povjerenstvo glasovalo je 20 članova Županijske skupštine od 41 prisutnog vijećnika. Po zakonu za izbor Povjerenstva treba većina, a pročelnica Ureda državne uprave Šibensko-kninske županije Edita Grubišić potvrdila je da je taj broj glasova dovoljan.

Županijska skupština Šibensko-kninske županije prvo prekinuta pa otkazana
1 / 15
Županijska skupština Šibensko-kninske županije prvo prekinuta pa otkazana

"To joj je već treći put u kratko vrijeme da radi istu grešku," rekao je na početku sjednice Stipe Petrina.

Nakon njegovog istupa predsjednik Skupštine zatražio je 15 minuta stanke, te nakon konzultacija objavio da se sjednica odgađa dok se ne konzultira Ministarstvo uprave i preslušaju tonski zapisi s konstituirajuće sjednice.

Ako se Petrinine primjedbe pokažu istinitim, još uvijek ima vremena za konstituiranje Županijske skupštine Šibensko-kninske županije jer je zakonski rok za to 90 dana od dana održavanja lokalnih izbora.

Sljedeća sjednica, bilo konstituirajuća bilo redovna, ovisno što će pokazati konzultacije i preslušavanje materijala, bit će sazvana telefonom.

Stipe Petrina Marinko Jurasić Impresivni Petrina sam je sebi Superhik 21.04.2017., Primosten - Kip Gospe od Loreta. DKS_56154622 Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL kip Gospe od 17 metara Naša Gospa ili će biti svjetska atrakcija ili svjetska sramota. Nema između... 'ODUŠEVLJEN SAM' Blagoslovljen kip Gospe od Loreta koji već tjednima privlači posjetitelje
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.