Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatne ulaznice za košarku uopće nisu besplatne

Županija školama s računa skida novac za KK Zadar!?

Svetko Saric sa kaznenom prijavom
Dino Stanin/Pixsell
26.02.2010.
u 15:55

S računa škola skida se gotovo 10.000 kuna, a riječ je o novcu kojim su plaćene ulaznice podijeljene učenicima

Iako ni jedna osnovna ili srednja škola na zadarskome području nije potpisala ugovor sa Zadarskom županijom i KK Zadar o kupnji ulaznica za ovosezonske domaće košarkaške utakmice za učenike tih škola, Županija novac za ulaznice tim školama bez njihova znanja skida s računa – kazao je na sjednici Županijske skupštine SDP-ov vijećnik Svetko Šarić te dodao kako su zbog toga ravnatelji nekih škola već podignuli kaznene prijave protiv Županije i KK Zadar.

Šarić nam je pokazao kaznenu prijavu koju je podignula zadarska Gimnazija Franje Petrića, kojoj je Županija s računa skinula čak 9000 kuna.

Stotinjak tisuća kuna
Procjenjuje se da je Županija za kupnju ulaznica za 14 dosadašnjih domaćih utakmica KK Zadar mogla izdvojiti možda i stotinjak tisuća kuna! SDP-ov vijećnik pohvalio je akciju pokrenutu početkom ove sezone kojom predstavnik KK Zadar uoči svake utakmice dolazi u jednu od škola te podijeli onoliko ulaznica koliko učenici zatraže, ali je upitao zbog čega Županija za kupnju ulaznica školama s računa skida po 9000 ili 10.000 kuna.

– Kada se ugovarao ovaj projekt, ravnateljima škola nitko nije rekao da će morati platiti ulaznice. Prema čijem nalogu je taj novac, koji država proslijedi Županiji, skinut s računa? Radi li se o reketu prema školama – zapitao se Šarić te dodao kako se nada da njegovo pitanje nekome neće prouzročiti duševne boli.

Zrilićev odgovor
Župan Stipe Zrilić odgovorio mu je kako drži da u tome nema elemenata prekršaja ni kaznenoga djela, već da se radi o projektu po kojemu će učenici posjećivati i kazalište i muzeje. Naplatu ulaznica komentirao je i direktor KK Zadar Zdenko Mičić, koji je rekao kako im je takav projekt predložio županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić.

On je, istaknuo je Mičić, kazao da ulaznice podijelimo djeci, a račun ispostavimo Županiji. Mičić kaže da klub nije bogat da može besplatno podijeliti toliko ulaznica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije