Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarsko - srijemska

Županija protiv ukidanja Zakona o Područjima od posebne državne skrbi

vukovar
Marko Mrkonjić/PIXSELL
09.04.2014.
u 17:15

Prema najavama Zakon o PPDS trebao bi prestati važiti sa 1. siječnjem 2015. godine.

- Vukovarsko – srijemska županija protiv je najavljenoga ukidanja Zakona o područjima od posebne državne skrbi (PPDS), rekao je na današnjoj Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika dožupan Željko Cirba.

Prema najavama Zakon o PPDS trebao bi prestati važiti sa 1. siječnjem 2015. godine. Pojašnjavajući stav Vukovarsko – srijemske županije Cirba je rekao da bi gašenje PPDS-a izazvalo niz negativnih učinaka na gospodarstvo, poljoprivredu i proračune jedinica lokalne samouprave na području najistočnije i jedne od najsiromašnijih hrvatskih županija.

 – Ukoliko dođe do gašenja toga zakona došlo bi do smanjenja poreznih povlastica i građani bi na našem području imali manje novca što bi u konačnici samo produbilo njihovo ionako prisutno siromaštvo. Prema sadašnjim izračunima jedinice lokalne samouprave ukidanjem PPDS-a  imale bi 37 posto manji porez na dohodak što za naše općine i gradove znači 35 milijuna kuna godišnje manje. Od toga samo u Vukovaru godišnje bi bilo 13 milijuna kuna manje, rekao je Cirba.

Najavio je i da će županija poduzeti i dodatne korake kako bi se spriječilo ukidanje Zakona o PPDS. Planira se izraditi analiza stanja u općinama i gradovima kao i projekcija što im se može dogoditi ukoliko se zakon ipak stavi van upotrebe. Isto tako pripremit će i konkretne prijedloge, koji će biti upućeni mjerodavnim, sa prijedlozima što da se učini kako bi se sanirali negativni učinci mogućeg ukidanja PPDS.

>>Iz fondova su izvukli 155 milijuna kuna, a planiraju još 558

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije