Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskoristila položaj

Novi problemi Marine Lovrić Merzel – Županija je tuži i traži 5,6 mil. kn

marina lovrić merzel
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
10.03.2017.
u 18:20

Temelj tužbe koju je podnijela Sisačko-moslavačka županija navodi su iz USKOK-ove optužnice podignute protiv Lovrić Merzel

Dok se čeka početak suđenja Marini Lovrić Merzel, bivšoj SDP-ovoj županici – spis je trenutačno po žalbi USKOK-a na Vrhovnom sudu – Sisačko-moslavačka županija je početkom tjedna protiv nje podnijela tužbu Općinskom sudu u Sisku, u kojoj od nje traže naknadu štete od 5,6 milijuna kuna. Naime, za taj je iznos tereti USKOK u točki optužnice koja se odnosi na kupnju objekta bivšeg Auto salona Popec, koji je prenamijenjen u županijski Zavod za hitnu medicinu.

Iskoristila položaj

USKOK Marinu Lovrić Merzel tereti da je iskoristila svoj položaj kako bi Sisačko-moslavačka županija kupila nekretninu za potrebe Zavoda za hitnu medicinu od trgovačkog društva Lav Auto Popec iako je znala da riječ o prostoru koji nije zadovoljavao potrebe Zavoda. Na optuženičkoj je klupi, uz bivšu županicu, i spomenuto trgovačko društvo. Usto, USKOK smatra kako je objekt, plaćen 9,8 milijuna kuna iz županijskog proračuna, precijenjen, a u njegovu prenamjenu utrošena su dodatna 1,4 milijuna kuna. Time je, tvrdi USKOK, Sisačko-moslavačka županija oštećena za 5,6 milijuna kuna. USKOK optužnicu, na kojoj se temelji i tužba Županije za naknadu štete, temelji na nalazu sudskog vještaka Davorina Štengla, koji je utvrdio kako je vrijednost objekta u vrijeme prodaje bila 5,6 milijuna kuna, tj. 627 eura po kvadratu dok je sam objekt plaćen 9,8 milijuna kuna, tj. 1085 eura po kvadratu.

Sudski vještak usporedio je i cijene sličnih objekata na tržištu koje su tada bile od 510 eura po kvadratu u Zaboku, 580 eura u Sisku do 1006 eura po kvadratu u Svetoj Nedjelji, za dvostruko manji prostor u puno boljoj izvedbi.

Novo bi manje koštalo

Vještak ističe i kako je Auto salon Bišćan u Varaždinu prodan u otprilike isto vrijeme, sa znatno većom parcelom, skuplje građen i s masivnom konstrukcijom, po cijeni od oko 880 eura po kvadratu. U vještačkom nalazu navedeno je i da bi gradnja novog objekta za Zavod za hitnu medicinu iste površine zgrada i zemljišta stajala sedam milijuna kuna, tj. 4,6 milijuna manje od ukupnih troškova kupnje i prenamjene objekta auto salona Popec. Prvotno i je, 2011. planirana gradnja Zavoda na parceli u vlasništvu Županije uz Jodno lječilište, za što je u županijskom proračunu bilo predviđeno 3,7 milijuna kuna, no sve se hitnim postupkom mijenja u travnju 2012. te se za kupnju objekta i uređenje Zavoda predviđa, po novome, 11 milijuna kuna.    

>> Lovrić Merzel: Borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima

>> Marina Lovrić Merzel: Dokazat ću svoju nevinost, sve sam radila po zakonu

Komentara 35

LU
Lujo123
20:54 10.03.2017.

Zakaj ovaj lopov ne ide na dijetu?!

LU
luzer96
21:20 10.03.2017.

Drugarice i drugovi sve je to ''satira'' ili eventualno svjetonazori

SO
sofisticated
19:58 10.03.2017.

Marina Marina Marina......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije