Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi problemi Marine Lovrić Merzel – Županija je tuži i traži 5,6 mil. kn

Temelj tužbe koju je podnijela Sisačko-moslavačka županija navodi su iz USKOK-ove optužnice podignute protiv Lovrić Merzel
10. ožujka 2017. u 18:20 35 komentara 26337 prikaza
marina lovrić merzel
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Dok se čeka početak suđenja Marini Lovrić Merzel, bivšoj SDP-ovoj županici – spis je trenutačno po žalbi USKOK-a na Vrhovnom sudu – Sisačko-moslavačka županija je početkom tjedna protiv nje podnijela tužbu Općinskom sudu u Sisku, u kojoj od nje traže naknadu štete od 5,6 milijuna kuna. Naime, za taj je iznos tereti USKOK u točki optužnice koja se odnosi na kupnju objekta bivšeg Auto salona Popec, koji je prenamijenjen u županijski Zavod za hitnu medicinu.

Iskoristila položaj

Marina Lovrić Merzel Bivša županica Sabor skinuo imunitet Lovrić Merzel! I sama glasovala 'ZA'

USKOK Marinu Lovrić Merzel tereti da je iskoristila svoj položaj kako bi Sisačko-moslavačka županija kupila nekretninu za potrebe Zavoda za hitnu medicinu od trgovačkog društva Lav Auto Popec iako je znala da riječ o prostoru koji nije zadovoljavao potrebe Zavoda. Na optuženičkoj je klupi, uz bivšu županicu, i spomenuto trgovačko društvo. Usto, USKOK smatra kako je objekt, plaćen 9,8 milijuna kuna iz županijskog proračuna, precijenjen, a u njegovu prenamjenu utrošena su dodatna 1,4 milijuna kuna. Time je, tvrdi USKOK, Sisačko-moslavačka županija oštećena za 5,6 milijuna kuna. USKOK optužnicu, na kojoj se temelji i tužba Županije za naknadu štete, temelji na nalazu sudskog vještaka Davorina Štengla, koji je utvrdio kako je vrijednost objekta u vrijeme prodaje bila 5,6 milijuna kuna, tj. 627 eura po kvadratu dok je sam objekt plaćen 9,8 milijuna kuna, tj. 1085 eura po kvadratu.

Sudski vještak usporedio je i cijene sličnih objekata na tržištu koje su tada bile od 510 eura po kvadratu u Zaboku, 580 eura u Sisku do 1006 eura po kvadratu u Svetoj Nedjelji, za dvostruko manji prostor u puno boljoj izvedbi.

Novo bi manje koštalo

Vještak ističe i kako je Auto salon Bišćan u Varaždinu prodan u otprilike isto vrijeme, sa znatno većom parcelom, skuplje građen i s masivnom konstrukcijom, po cijeni od oko 880 eura po kvadratu. U vještačkom nalazu navedeno je i da bi gradnja novog objekta za Zavod za hitnu medicinu iste površine zgrada i zemljišta stajala sedam milijuna kuna, tj. 4,6 milijuna manje od ukupnih troškova kupnje i prenamjene objekta auto salona Popec. Prvotno i je, 2011. planirana gradnja Zavoda na parceli u vlasništvu Županije uz Jodno lječilište, za što je u županijskom proračunu bilo predviđeno 3,7 milijuna kuna, no sve se hitnim postupkom mijenja u travnju 2012. te se za kupnju objekta i uređenje Zavoda predviđa, po novome, 11 milijuna kuna.    

>> Lovrić Merzel: Borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima

>> Marina Lovrić Merzel: Dokazat ću svoju nevinost, sve sam radila po zakonu

PRSATA CLAUDIA
Bujna Slavonka o kojoj pišu svjetski mediji: 'Žene se zgražaju kad me vide'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje