Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opovrgava optužnicu

Lovrić Merzel: Borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima

Marina Lovrić Merzel
Foto: Robert Anić/PIXSELL
03.06.2015.
u 11:28

- Napravit ćemo prigovor na tu optužnicu, ona je puna neistina i neargumentiranih stvari- rekla je Marina Lovrić Merzel

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel došla je danas na svoje radno mjesto u Sabor, gdje je s novinarima komentirala optužnicu te najavila upućivanje prigovora na nju. Nikada, kaže, nije bježala od novinara, a s obzirom na to da istraga više nije tajna, poručila je da nije kriva i da će boriti dok to ne dokaže.

– Vrijeme je da se čuje druga strana. Izlazile su neistinite informacije iako je istraga tajna. Ja ću reći da nisam iznenađena optužnicom jer nakon godinu i pol dana svega što se događalo bilo je logično da u obrani onoga što se činilo s te strane idu s optužnicom. Uputit ćemo prigovor na tu optužnicu, ona je puna neistina i neargumentiranih stvari, tako da će se uložiti prigovor i argumentirano ćemo i na osnovu dokaza i ''papira'' u daljnjem postupku dokazati da je sve to što mi se stavlja na teret – apsolutno nemoguće da su to djela koja sam ja počinila. Nemoguće je da se meni stavlja na teret odluka koju ja uopće nisam donijela, a govorimo i o Hitnoj i o cestama. Tu odluku donijela je Županijska skupština, i jednu i drugu, za ceste Povjerenstvo, a ja sam potpisala odluku u skupštini. I, naravno, tako i određene druge stvari koje se spominju u optužnici koju ja dosad nisam vidjela nego sam pročitala ono što i vi – uvjerava Lovrić Merzel. Naravno, dodaje, da cijelu optužnicu opovrgava. 

– Mi smo do sada čuli priču istrage i USKOK-a, i ovaj dojam koji su oni ostavljali godinu i pol dana – od smjene vlasti, promjene volje birača, nadalje… Znate da je meni bilo uvjetovano da izađem van i dam ostavku. A ono sve što se meni stavlja na teret apsolutno je nemoguće da se dogodi. Ja sam i u onom dijelu obrane davala određene dokaze koji se nisu uvažavali, ali ja vjerujem u hrvatsko pravosuđe i sve dokaze koje ću podastrijeti. O mitu uopće ne želim komentirati, jer ako netko nije prvi, ako je netko bio drugi, a prvi je mogao sve iskoristiti… I ovo što ponavljam, odluke koje nisam donijela ja nego skupština i Povjerenstvo, a cijeli postupak je vodila jedna renomirana svjetska tvrtka, a ne Županija… O čemu mi govorimo, o kojoj šteti mi govorimo ako je županija uplatila 3,5 milijuna kuna udjele, a prodala ih za 20, jesam li ja učinila štetu? – zanima Lovrić Merzel te dodaje da ima dovoljno vremena da sve dokaže argumentirano, postupcima, dokumentima, odlukama.... 

– Ni u kojem slučaju ne bježim od bilo koje svoje odgovornosti, stojim iza svega što sam rekla i, vjerujte, dok dišem, do posljednjeg trenutka borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima i svojim ovlastima – tvrdi Marina Lovrić Merzel.

A na pitanje što misli, tko joj „podmeće“, kaže da će vrijeme pokazati, ali da sada ne želi spekulirati. Ponavlja, interes nje i svih onih koji su radili s njom jest da dokažu dokumentirano i argumentirano da su radili na osnovu zakona. 

– Ja ću to sigurno uspjeti, ja u to vjerujem – sigurna je. Novinare zanima je li joj neugodno pred njezinim biračima, ljudima koji plaćaju njezin posao u Saboru. 

– Ja sam kao županica radila 10 godina po 15 sati dnevno i to su birači honorirali tri puta birajući me za županicu. Možda se netko drugi ne bi ni pojavio danas pred vama, niti bi se pojavio svaki dan u Saboru kada on zasjeda nakon svega što je bilo u javnosti, a to isto govori o snazi i odgovornosti da ja stojim iza onoga što sam rekla, i ne skrivam se ni od koga. A svi oni koji meni pokušavaju nešto staviti na teret… Zašto, zbog čega, o čemu se sve radi, vjerujte da će to vrijeme pokazati i mislim da će doći vrijeme kada će drugima biti neugodno, a ne meni. Ja ću se boriti za istinu i vjerujem, kako vjerujem u sve ono što je pravda, tako vjerujem da bez obzira na to koliko trajalo, da ću se izboriti. A to je li ugodno, pa možete si zamisliti, nije ugodno, ali to isto nešto govori. Ja nisam osoba koja ne razumije situaciju u kojoj se nalazim, moja obitelj, moja djeca, moji suradnici, moji prijatelji, pa ta situacija je izuzetno teška i ponekad si postavljate pitanje kako to sve uopće možete nositi. Ono što je prestrašno jest da netko o vama radi i sustavno gradi sliku na poluinformacijama, na neistinama i da za to uopće ne odgovara – kritizira Marina Lovrić Merzel.

Pa tko vam to radi, pitamo je.

– Pa tko je puštao sve ove informacije van. Mislim, ja sam tu da odgovaram za nešto kad se kaže da, točno je, i kad sve to prođe svoju proceduru i ustanovi se – to je ona učinila. Ali stvarati sliku monstruma, rastrošne, bahate, ovakve, onakve, vrijeđati moju obitelj, pisati, znate, ispod razine može se komentirati nešto što ja radim, ali kad netko tako ružno govori o vašem privatnome životu, a nikada vas nije vidio ni popio kavu, i to čita cijela Hrvatska, pa za to nisam odgovorna ja – odgovara Lovrić Merzel.

Pitanje boji li se povratka u zatvor ne razumije te odgovara protupitanjem zašto bi ona ponovno završila u zatvoru. 

– Ne razumijem vaše pitanje, pred nama je sudski proces, a kako će on završiti – ja vjerujem da će završiti onako kako sam rekla i da ću se obraniti. Svi smo tu i vidjet ćemo i pratiti, ja vam stojim u svakom trenutku na raspolaganju, meni je i drago da je takozvana tajnost u istrazi završila i da se konačno može čuti ne samo priča, nego dokazi i argumenti druge strane, odnosno moje i mojih suradnika – zaključila je Marina Lovrić Merzel.

>> Marina Lovrić Merzel: Dokazat ću svoju nevinost, sve sam radila po zakonu

>> USKOK podignuo optužnicu protiv Marine Lovrić Merzel i još 5 osoba

 

Komentara 17

BA
balic
11:37 03.06.2015.

Optuzeni ima pravo da se brani sa lazima ali svjedoci ne smiju lagati.Ona nikad nakon remetinca nije smjela natrag u Sabor.

MI
Mirnadob
11:45 03.06.2015.

Kaze Marina,sve je po zakonu,ali kad znamo tko je taj zakon pisao,a vidimo iz svakidasnjih dogadjaja,da se "veliki" uvijek izvuku a mali uvijek placaju ceh za to,onda znamo i zakoga su zakoni pisani,za za tajkune i "njih gore" kako bi se bogatili i unistavali narod. A fiskali/odvjetnici koji se toliko zalazu da spase lopove,nisu nista bolji id njih,u mojim ocima jos su gori.

B2
bordon 2
11:46 03.06.2015.

Gospođo Marina L M pa naravno da ste radili u skladu sa zakonom. Ma tko u to još može posumnjati da niste - jer ste Vi zakone prilagodili sebe i svojim potrebama. Ali Vam je i to malo - pa onda i to što ste ''skrojili po svojim mjerama'' lagano ''prekoračite''!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije