Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Županija i Inicijativa za Marjan zajedno brane Marjan

marjan inicijativa
Ivana Ivanović/Pixsell
17.06.2011.
u 14:58

Dok čekaju da Grad naruči izradu prostornog plana, u Inicijativi za Marjan boje se da Kerumova partnerica ne dobije dozvolu za gradnju restorana na Prvoj vodi

Inicijativa za Marjan potpisala je sa županom splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom "Sporazum o suradnji tijekom postupka izrade i donošenja Prostornog plana područja posebnih obilježja Park šume Marjan".

Županija se obvezuje izraditi prostorni plan koji će Marjan zaštiti od daljnje gradnje, a Grad Split mora financirati izradu tog plana.
– Nadamo se da će Grad, kao financijer, uvažiti ove okolnosti i da neće ishitreno reagirati izdavajući u toku izrade prostornog plana dozvole za gradnju restorana na Prvoj vodi – poručuju iz Inicijative za Marjan.

Valja podsjetiti da je riječ o restoranu Fani Horvat, partnerice splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Zbog najave gradnje njezina restorana na Prvoj vodi, Inicijativa za Marjan prije nekoliko mjeseci organizirala je prosvjed na Marjanu.

Grad, napominje Duška Boban iz Inicijative za Marjan, unatoč svojoj obvezi još nije dostavio ugovor kojim od Županije naručuje izradu plana i sporazum o sudjelovanju u financiranju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije