Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To me slomilo'

Godinama čekala da dobije prvu menstruaciju pa se zaprepastila otkrićem liječnika

Rebekah Knight
Foto: Facebook
1/7
25.03.2018.
u 17:30

Rebekah Knight (25) u knjizi 'Djevojka bez...' opisala je rijedak sindrom s kojim je rođena

Rebekah Knight, 25-godišnjakinja iz Sjeverne Irske ostala je slomljena nakon što je otkrila kako je rođena bez vagine i maternice, a to je saznala kada je napunila 17 godina.

Ona je, kao i brojne druge djevojke, očekivala da će dobiti menstruaciju u tinejdžerskim godinama, no kada je napunila 17. počela se brinuti.

Posjetila je liječnike i nakon brojnih testiranja, doktori su joj priopćili kako ima rijedak Mayer Rokitansky Kuster Hauser (MRKH) sindrom zbog kojeg je rođena bez vagine i maternice.

– Kao što možete zamisliti, bila sam slomljena i šokirana. Nisam mogla vjerovati da se to događa meni – ispričala je ona za Daily Mail.

2013. godine imala je tako rekonstrukciju vagine kako bi joj taj organ normalno funkcionirao.

– Posebno sam bila očajna zbog činjenice da neću moći nositi dijete. Ne postoje riječi koje bi opisale taj osjećaj. No postoje opcije poput surogat majke ili posvajanja i ovaj sindrom me neće zaustaviti da postanem majka – ističe 25-godišnjakinja.

Do šokantnog otkrića Rebekah je došla nakon što je napunila 17 godina kada je odlučila posjetiti ginekologa prvi puta ne bi li otkrila zašto još nije dobila prvu menstruaciju. Tada joj je otkriven rijedak sindrom koji pogađa jednu od 5000 žena.

Iako njezini jajnici funkcioniraju normalno, ona neće moći roditi dijete jer nema maternicu, no zato će moći biološka majka ako se odluči imati surogat majku.

O svojem je neobičnom stanju napisala i knjigu 'Djevojka bez..." kako bi pomogla djevojkama koje su rođene kao i ona.

Komentara 10

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
21:49 25.03.2018.

Ima i knjiga od Marie Louise Fischer : Djevojka bez mature .. Pa si autor može pročitati ... Više naginje da nema maturu a upitno je dal koristi i ovo prvo ...

RI
ribar110
17:53 25.03.2018.

Tako su neke godinama bile trudne

DU
Deleted user
08:21 26.03.2018.

"no zato će moći biološka majka ako se odluči imati surogat majku", surogat ljudi, surogat djeca, surogat drustvo.....ajmo, VL nastavlja s propovjedima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije