Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odluka

Kad odete kod zubara, ovo morate znati

Zubar
Foto: Thinkstock
13.07.2015.
u 23:15

HZZO je obvezao zubare da pacijente ne smiju primiti najmanje dan nakon izdavanja predračuna kako bi imali vremena za odluku

Svaki zubar, nakon što postavi dijagnozu, obvezan je pacijentu napisati plan liječenja i dati mu predračun koliko će ga koštati sve potrebno dok se bude liječio, a što ne pokriva zdravstveno osiguranje. Na predračunu, dakle, piše koliko pacijent mora dati iz vlastitog džepa.

Mjera je to koju je najavilo Ministarstvo zdravlja, kako smo već pisali, ali i koju je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje formalizirao te je propisao obveznom za sve liječnike dentalne medicine. S predračunom pacijent odlazi kući, baš kako je ranije i najavljeno, jer mu se mora osigurati vrijeme potrebno da donese odluku hoće li pristati na taj plan liječenja ili neće.

Štoviše, HZZO je odredio da se "osiguranu osobu može naručiti najranije drugi dan". Potpisom na predračun pacijent pristaje na stavke koje su ondje navedene i daje suglasnost da će snositi sve napisane troškove. Jedan primjerak plana terapije i predračun pacijent obvezno mora dobiti od svojeg zubara.

>> Otišao popraviti zub pa mu se dogodilo nešto što je zbunilo liječnike

Komentara 42

DU
Deleted user
07:06 14.07.2015.

Možda st to tebi chemica čini ludo, ali kad te netko traži za 6 zuba i to prednjih, 14 tisuća kuna, pa te ja pitam! Malo su si ovi stomatolozi previše umislili!!!

ZG
zgbuco
10:28 14.07.2015.

Takve gluposti mogu izmisliti samo oni koji nemaju nikakve veze sa zdravstvom. Dokle god je inžinjerka elektrotehnike na čelu HZZO-a i njoj slični uhljebi i neznalice tak nam i bude. Imam svog privatnog zubara već više od 20 godina i uvijek znam koliko kaj košta. Predlažem Vargi i njegovoj inžinjerki da u vozila hitne uvedu taksimetre i počnu naplaćivati prijevoz. Sramota!

Avatar pora
pora
07:35 14.07.2015.

ja neidem ni K ni KOD zubara jer nemam kuna .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije