Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGO SELO

Zubar ili pravnik, tko će u ponedjeljak početi 'delati'?

Nenad Panian
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
31.05.2017.
u 14:04

Obojica su najavila da će, pobijede li, odmah u realizaciju projekta

Jeftiniji vrtići, besplatni udžbenici, nadvožnjak, uređena tržnica s lokalnim OPG-ovima koja neće raditi samo dva dana u tjednu, nove ceste, dvorane u kojima će se djeca moći baviti sportom. Po mogućnosti i lijepo uređen centar, da svatko osjeća da je stigao u grad.

Mlađi sam, a iskusniji

Želje su to i “pozdravi” Dugoselčana koje su obećali ispuniti zubar Nenad Panian i pravnik Darjan Budimir, kandidati za gradonačelnika koji su ušli u drugi krug izbora.

– Iako sam puno mlađi, imam neusporedivo više iskustva u svim područjima koja se odnose na kvalitetno upravljanje gradom – kaže 33-godišnji Darjan Budimir, kandidat HDZ-a. No HNS-ovac Nenad Panian, kojemu su 52, uvjeren je u pobjedu.

– U politici sam 15 godina. To mi nije zvanje, nego dužnost. Cijenim stručnost, znanje i volju za promjenama i još prije godinu dana krenuo sam u kampanju kako bih pronašao takve ljude i stavio ih na svoju listu. Gradonačelnik nije onaj koji troši novac, već motivira članove projektnih timova i suradnike te organizira posao – ističe dugoselski zubar.

U prvom je krugu Budimir osvojio 34,42 posto, a Panian 22,86 posto glasova. Očekivan je to rezultat s obzirom na to da je Dugo Selo utvrda HDZ-a, stranke iz koje su bila zadnja dva gradonačelnika.

Ne mogu djeca blatna u školu

– Projektiranje i gradnja središnjeg trga, lobiranje i izrada dokumentacije za dobivanje državne zemlje za novu poslovnu zonu, ubrzavanje gradnje nadvožnjaka u suradnji s HŽ Infrastrukturom, a s Ministarstvom prometa realizacija projekta obilaznice kroz poslovnu zonu Puhovec i spajanje dvaju nadvožnjaka. Odmah ćemo početi s gradnjom nogostupa, biciklističkih staza i dječjih igrališta – nabraja Budimir svoje prve poteze ako postane šef grada. Ne ostaje “dužan” ni Panian, koji za sebe kaže da je “nepopravljivi” liberal u duši.

– Najprije je potrebno riješiti komunalni sustav. Nedopustivo je da ljudi nadomak glavnog grada Hrvatske nemaju kanalizaciju i da djeca idu blatna u školu jer ceste nisu asfaltirane. Potrebno je sagraditi i vrtiće, a u tome bi mogla pomoći i država budući da smo jedan od gradova s najvećim prirodnim prirastom u zemlji – zaključuje HNS-ovac.

Obojica bi riješila i aktualno pitanje autobusnog prijevoza do Sesvetskog Kraljevca. Budimir bi pokušao sa ZET-om dogovoriti produžetak linije do Dugog Sela, a Panian bi kupio nekoliko električnih autobusa te zaposlio lokalne stanovnike da besplatno ili za simboličan iznos Dugoselčane voze po gradu i do Kraljevca. 

Komentara 1

DS
ds
15:49 31.05.2017.

Panijan je do sada promjenio pet partija,a u politici je ne 15 kako kaže,več 27 godina ,prva mu je bila nekakva Zelena akcija.Tada mu je bio pajdaš Darinko Kosor.Sigurno puši,moj glas nebu dobil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije