Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pedofilija u crkvi

Žrtva svećenika don Ivanova: Očekujem ispriku Crkve

24SATA pedofilija (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
24.03.2012.
u 09:46

Drago Pilsel posvjedočio je kako je i sam bio žrtva svećenićkog napastovanja u osnovnoj školi

- Očekujem ispriku Crkve i prihvatit ću je ako do nje dođe. No prvenstveno želim da otvore oči i priznaju svoje grijehe i da se bore protiv tog zla. Cilj mi je da se zaštite sva djeca kako se u budućnosti ne bi više događale ovakve strahote - kazao je Josip Lisica, žrtva bibinjskog svećenika Nedjeljka Ivanova, u emisiji "60 minuta s Tihomirom Ladišićem" u kojoj su gostovali i teolog Tonči Matulić, novinar Drago Pilsel, psihijatrica Marija Bačan i odvjetnik Branko Šerić.

Kako piše 24sata, govoreći o fenomenu pedofilije u Crkvi, teolog Matulić izbjegao je odgovoriti na pitanje treba li svećenik prijaviti zlostavljanje ako zna da se ono dogodilo. No priznao je kako bi on osobno to učinio. O nepoželjnom ponašanju svećenika prema djeci progovorio je i Drago Pilsel koji se prisjetio vlastitog neugodnog iskustva iz vremena kad je kao 12-godišnjak pohađao selezijansku osnovnu školu.

- Pipanje nije dugo trajalo, ali dovoljno dugo da ga pamtim. S jednom rukom bi me grlio, ali me zapravo držao da se ne mogu pomaknuti dok bi me drugom pipkao - ispričao je Pilsel kojije nakon svećenićkog napastovanja imao strah od dodira liječnice na redovitim pregledima.

Psihologinja Bačan istaknula je kako čak 90 posto zlostavljane djece jako dobro poznaje ljude koji ih zlostavljaju dok je odvjetnik Šerić utvrdio kako je dobor što se javnost posljednjih godina senzibilizirala oko pitanja pedofilije.

Komentara 62

OB
-obrisani-
19:22 24.03.2012.

24.03.2012. u 15:37h zes105 je napisao/la: ....... ti očito neznaš šta je Vatikan i kako je postao najbogatija državica i najuticajnija .

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
23:26 24.03.2012.

Svašta će se još Pilsel do kraja svojega života \"prisjetiti\".

OB
-obrisani-
18:58 24.03.2012.

mene je u 6. razredu napastvovao učitelj tjelesnog. Mlim ispriku od MInistarstva obrazovanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije