Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zrakoplov se prelomio na tri dijela, svi putnici preživjeli

Boeing 737
Reuters
VL
Autor
Hrvoje Dečak
23.12.2009.
u 08:54

Četrdeset osoba završilo je u bolnici u Kingstonu s ozljedama, a četvero je teže ozlijeđeno. Riječ je o posjeklinama, natučenjima i pokojem prijelomu.

Američki putnički zrakoplov Boeing 737 kompanije American Airlines koji je letio iz Miamija imao je u utorak navečer nesreću za slijetanja u zračnu luku u Kingstonu na Jamajci, javio je Reuters.

Za slijetanja na pistu zrakoplov je skliznuo i prelomio se na dva ili tri dijela, a prema svjedočenjima, putnici su ga bez “imalo problema” napustili. Na sreću, u nesreći nije bilo mrtvih, ali je četrdeset osoba završilo u bolnici u Kingstonu s ozljedama, a četvero je teže ozlijeđeno. Riječ je o posjeklinama, natučenjima i pokojem prijelomu. Zrakoplov je slijetao po velikom pljusku pa se pretpostavlja da su nevrijeme i obilna kiša uzrok nesreće.

Mjesni dužnosnici izjavili su da je u zrakoplovu bilo 145 putnika i sedam članova posade.

Kaotične scene u avionu
Dužnosnici American Airlinesa priopćili su da je u udaru otpao desni motor. Putnica Pilar Abaurrea opisala je Associated Pressu kaotične scene kad je zrakoplov udario u tlo.

- Neposredno prije slijetanja pilot je upozorio putnike na turbulencije, ali je rekao da se ne očekuje ništa ozbiljno - kazala je te nastavila:

- Nakon udara, zavladala je panika. Ljudi su zbrinjavali ozlijeđene koristeći se majicama i ručnicima da im zaustave krvarenje.

Mjesni novinar Roland Henry dodao je da se zrakoplov zaustavio blizu plaže.

- Putnici su najprije pomislili da se zrakoplov normalno spustio. Shvatili su što se dogodilo tek kad je uslijedila serija udaraca, a prtljaga se rasula duž trupa. Začuli su se krici i jauci - opisao je.

Podsjetimo, početkom godine također se dogodila zrakoplovna nezgoda u kojoj su svi spašeni, kad je kapetan Airbusa A 320 Chesley Sullenberger, pilot US Airwaysa, oštećenim zrakoplovom prisilno sletio u rijeku Hudson u New Yorku. Tog 15. siječnja spašeni su životi svih 155 putnika i članova posade.

Udarac u jato gusaka
Airbus A320 bio je poletio iz newyorške zračne luke La Guardia, nakon čega je udario u jato divljih gusaka i izgubio snagu.

Sullenberger je, procijenivši da zrakoplov ne može doletjeti do najbližeg aerodroma i da bi mogao pasti na naseljeno područje, spustio Airbus na površinu Hudsona, spretno i bez oštećenja, tako da su se odmah otvorila vrata i napuhali pneumatski tobogani kod izlaza za nuždu.

Ključne riječi

Komentara 14

GE
gero56
15:12 23.12.2009.

Dreamliner se prepolovil!! E jeste mi korektori!!

OB
-obrisani-
17:16 23.12.2009.

POŠTOVANA REDAKCIJO Zahvaljujem na promjeni fotografije, je da je trebao sedam sati za to ali ipak cijenim trud koji je u to uložen.

OB
-obrisani-
07:32 28.12.2009.

jadni markec sad suze roni kaj njegov mirek je ostal na dnu ,sad se vidi kakav je i thompsonek igrač ako takvog čovjeka pokriva,,i markec ima jugić krvna zrnca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije