Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJA

Zračni napadi uništili ISIL, povlačenje iz Kobanea sve izglednije

Kobani
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.10.2014.
u 09:20

Glasnogovornik američke vojske John Kirby rekao je da je "više stotina militanata ubijeno u opkoljenom gradu i oko njega te da Kobane i dalje može pasti u ruke ISIL-a koji od početka ne skriva da želi preuzeti kontrolu nad Kobaneom"

Islamski militanti povlače se iz dijelova strateškog sirijskog grada Kobanea, objavili su službeni izvori Kurda, a prenosi BBC. Idriss Nassan rekao je da je ISIL izgubio kontrolu nad 20 posto područja u posljednjim danima. Američki izvori navode da je stotine militanata ubijeno oko Kobanea nakon što su pojačali zračne napade. Posljednji se dogodio nakon što su se predsjednik Barack Obama i europski čelnici dogovorili kako je nužno spriječiti napredovanje ISIL-a u Iraku i Siriji.

"ISIL je kontrolirao oko 40 posto grada Kobanea, a sad sigurno manje od 20 posto", rekao je Idriss Nassan, predstavnik kurdskih snaga koje su danas započele operacije čišćenja u istočnom i jugoistočnom dijelu Kobanea. Glasnogovornik američke vojske John Kirby rekao je da je "više stotina militanata ubijeno u opkoljenom gradu i oko njega te da Kobane i dalje može pasti u ruke ISIL-a koji od početka ne skriva da želi preuzeti kontrolu nad Kobaneom". Do zračnih napada je došlo kako bi se olakšalo braniteljima na kurdskoj strani. Američke snage provele su 18 zračnih napada na ISIL u utorak i srijedu te su uništile napadačke pozicije. Kurdi su do tada gotovo mjesec dana bili opkoljeni pokraj turske granice.

Više od 160.000 stanovnika izbjeglo je iz Kobanea pred ISIL-om.

>> Zastava ISIL-a vijori se u Vatikanu

>> 'Padne li Kobane, džihadisti mogu i do Istanbula'

Komentara 20

1A
1A
09:38 16.10.2014.

Krasna vijest, konacno! Medjutim, to je samo jedan korak. Te krvoloke treba sve potamaniti, nikakvo zarobljavanje. A, svakako ne zaboraviti unistiti i protjerati sve njihove simpatizere koji zive medju nama.

ZA
zagor7730
11:24 16.10.2014.

Pacoje idi na vijesi ummeta ili vec sta i ostani tamo cekaju te pa skupa s njima pomoli za te tvoje

PA
pacoje
10:44 16.10.2014.

mislim da je ova sjajna vijest za one koji misle da moze unistiti islam, a losa vijest za one koji znaju da ovo ce samo da ujedini vise muslimane, jer kako drugacije moze da se objasni da zapad i nemuslimanii zapada i europe djeluju samo protiv muslimana i kada imaju prava i kada nemaju prava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije