Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HND

Zovko o ne puštanju novinara u vojarnu: Mediji su ispali kolateralne žrtve sukoba

Našice: U vojarni smijenili stražu i postavili vojnu policiju; novinare nisu pustili
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
22.11.2021.
u 16:14

Odlučio sam da se do daljnjega izjave neće davati u krugu vojarne. Ministar se u zadnji trenutak nije pojavio. Bio je najavljen, a i djetetu je jasno da je to manevar da sa svima manipulira, kazao je predsjednik.

Svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR na Kosovo održao se jutros u vojarni u Našicama, a novinarske ekipe koje su došle popratiti događaj dočekala je vojna policija i nije im bilo dopušteno ući.  

Naime, u pozivu koji je uputio MORH pisalo je da predstavnici medija za praćenje svečanog ispraćaja trebaju doći u vojarnu najkasnije do 10 sati, no u pozivu iz Milanovićevog Ureda stajalo je da sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju u vojarni nije predviđeno. 

Neobičnu situaciju za Večernji list komentirao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko. 

"Načelni stav HND-a je da se novinarskim ekipama treba omogućiti praćenje svih događaja pa i onih u krugu vojarni OS RH. Istina je da je predsjednik ujedno i vrhovni zapovjednik danas odgovarao na brojna novinarska pitanja, ali dojma smo da su u ovom slučaju mediji ispali kolateralne žrtve sukoba između predsjednika i ministra obrane", kazao nam je predsjednik HND Hrvoje Zovko. 

Na svečanosti je bio predsjednik Zoran Milanović koji se kasnije obratio medijima, dok je ministar obrane Mario Banožić otkazao svoj dolazak jer mu je, kako su rekli iz MORH-a, zabranjeno obraćanje te su naveli kako je ovo prvi put da novinari nisu pušteni u vojarnu. 

"Odlučio sam da se do daljnjega izjave neće davati u krugu vojarne. Ministar se u zadnji trenutak nije pojavio. Bio je najavljen, a i djetetu je jasno da je to manevar da sa svima manipulira", kazao je kasnije Milanović. 

VIDEO: Najzabavnije izjave Zorana Milanovića: "Dioptrija kao Gavrilović pašteta", "Nećemo se braniti partvišima"...

Komentara 3

VA
vatreni24
23:47 22.11.2021.

Hrvatski narod je kolateralna žrtva medija koji su nam nametnuli ovo čudovište za predsjednika. Što bi ti mediji radili Kolindi da je npravila samo jedno sranje kakvo ovo čudovište radi svakodnevno.

MI
mirkec68
18:27 23.11.2021.

sta ce novinar u vojarni????

KR
Krotila
19:24 22.11.2021.

Novinari nemaju što tražiti u vojarni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije