Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

Zoran Vakula otkrio kakvo nas vrijeme očekuje u idućim mjesecima

sunce, plaža, dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
01.03.2017.
u 09:12

Sutra nas u većini predjela čeka pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku.

Mjeseci od travnja do kolovoza u većini Hrvatske će biti barem malo topliji od prosjeka, tako prognozira Zoran Vakula u svom Meteo kutku te dodaje i da je moguće da od lipnja do kolovoza bude i znatnije pozitivno odstupanje.

- Što još uvijek ne znači da će biti i toplinskih valova koji mogu djelovati na zdravlje. No, razdoblja iznadprosječne topline gotovo će sigurno biti - poručuje Vakula.

A dok čekamo toplije dane, prvi dan ožujka provest ćemo s najvišim temperaturama od 7-12°C u unutrašnjosti i do 15°C na Jadranu. Ujutro i prijepodne većinom oblačno s kišom, na Jadranu i grmljavinom, u gorju snijegom, a susnježica je nakratko moguća i u nižim predjelima. Zatim prestanak oborine i postupno razvedravanje, najprije na zapadu. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverac, u Slavoniji sjeverozapadnjak, a poslijepodne u sjeverozapadnim krajevima ponovno jugozapadnjak. Na Jadranu će nakon jakog juga i jugozapadnjaka prolazno zapuhati jak sjeverozapadnjak i bura s olujnim udarima.

Sutra nas u većini predjela čeka pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. U Gorskome kotaru i na riječkom području, te krajem dana i u istočnim predjelima uz više oblaka mjestimice može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu od 5 do 8, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 16 °C,u gorju malo niža.

>> Napokon smo dočekali: Evo kakvo proljeće nam stiže

>> Pripremite se za temperaturni šok: Sutra navečer snijeg!

Komentara 4

HO
homofob
10:26 01.03.2017.

Ha, ha, ha! Da li je taj sarlatan citao svoju "prognozu" u talogu salice kave ili je isao na slijedeci "znanstveni" stupanj - listice u salici caja? Pa oni imaju problema - p o g o d i t i - kakovo ce biti vrijeme surta!

Avatar Dr Evil
Dr Evil
11:00 01.03.2017.

Zašto jednostavno ne kažu: ne znamo kakvo će vrijeme biti! Ovako se samo brukaju...

NE
nevjerujženikojalaže
11:08 01.03.2017.

Što još uvijek ne znači da će biti.., gotovo će sigurno biti.. - poručuje Vakula. da ali ne ili ne ali da ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije