Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Zoran Vakula otkrio kakvo nas vrijeme očekuje

Zoran Vakula
Foto: Screenshot
1/7
17.05.2019.
u 09:15

Zoran Vakula gostovao je u studiju Večernji TV-a. Rekao je da će za Večernjakovu biciklijadu, koja se održava u subotu, napokon vrijeme biti stabilnije i sunčanije

Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula gostovao je na Večernji TV-u. Rekao je da je proljeće stiglo, ali nam je pokazalo svoju hladniju stranu. - U idućim danima čeka nas proljetno, ali promjenljivo vrijeme - kazao je Vakula i otkrio kakvo će vrijeme biti u Zagrebu za Večernjakovu biciklijadu.

"Ako sam dobro proučio plan biciklijade, početak će biti dobar, napokon stabilnije, sunčanije. Međutim, nisam siguran hoće li se tako zadržati. Do proglašenja pobjednika stabilno. Nakon toga na Bundeku postoji mogućnost za pokoji pljusak.Temperatura mnogo ugodnija, 22 do 23 Celzijeva stupnja, mogu se nositi kratki rukavi", kazao je Vakula.

Što je sve Vakula rekao o vremenu pogledajte u videu

Govorio je i o u ovom promjenljivom svibnju. 

"Ovaj tjedan bio je najvjetrovitiji. Puhao je olujan vjetar. Od 1. do 16. svibnja u Zagrebu srednja najviša temperatura zraka nikada od povijesti mjerenja od 1949. nije bila tako niska kao ove godine. Najkišovitiji svibanj do sada. Čeka nas proljetno, ali promjenljivo vrijeme, ali ne tako hladno kao ovih dana. Jedino neće odgovarati onima koji žele sasvim suho vrijeme", rekao je Vakula.

"Proljeće je stiglo, temperature će biti sve više. U lipnju i sljedećih mjeseci vrlo je mala vjerojatnost da nam se dogodi ovako nešto. Velika je vjerojatnost za iznadprosječnu toplinu. Moguće je da će temperature bile malo više od prosjeka", rekao je.

Video: Poplave u Hrvatskoj

 

Ključne riječi

Komentara 6

GP
gprskalo
12:41 17.05.2019.

i vi i više vakula, dosadni ste ko proljev.

NE
Neo001
21:35 17.05.2019.

bolje da ništa ne otkiriva, jer toliko puta su već promašivali u prognozama, unatoč svoj tehnologiji , praćanju satelitiskih karata i stranih prognoza

PE
petekfr@
13:05 17.05.2019.

udruga penzionera pregrada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije