Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vakula otkrio kada dolazi promjene vremena

Za vikend sve je veća vjerojatnost promjene vremena.
21. studenoga 2017. u 12:16 1 komentara 4976 prikaza
Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Nakon hladnog ponedjeljka, od danas nam slijedi iznadprosječna toplina, barem do subote.

DHMZ Velika prognoza za 3 mjeseca: Evo kakva nas zima očekuje!

 

Minusi će biti rijetki, a vrijeme će biti većinom suho, uz povremenu kišu većinom na riječkome području, javlja meteorolog Zoran Vakula.

Za vikend sve je veća vjerojatnost promjene vremena. Doći će do pada temperature te česte, ponegdje i obilne kiše i snijega, osobito u gorju, dok će na Jadranu doći do jačanja bure.

Split
1 / 18
Prvi veći ovosezonski snijeg otežava promet Gorskim kotarom

Dosadašnje dugoročne prognoze za drugi dio ove godine i početak nove nisu bile postojane kao što dugoročne prognoze znaju biti, posebice kod godina s jakim El Ninom. Vakula napominje kako se najnoviji izračuni razlikuju od dosadašnjih pa se pokazuje opravdanost pozivanja na oprez i dodatno praćenje. Kaže i kako se povećava vjerojatnost za srednju sezonsku temperaturu zraka višu od prosjeka, pri čemu bi i svi sljedeći mjeseci bili barem prosječno topli.

Više ćemo znati nakon međunarodnog meteorološkog skupa u Zagrebu, na koji dolazi četrdesetak stručnjaka koji će analizirati, prognozirati i zajednički napraviti službenu prognozu za zimu 2017./2018., koja će biti objavljena na internetskoj stranici DHMZ-a.

Split
1 / 14
Zagreb: Sljeme zabijelio snježni pokrivač
vrijeme Detaljna prognoza Novi tjedan donosi i novu promjenu vremena... Sveti Ivan Zelina: Predstavljen plana rada zimske službe Zagrebačke županije Zimska služba Sa snijegom će se boriti gotovo 300 ekipa, pripremili i 24.000 tona soli Važno Od sutra ovo morate imati u prometu ili ćete platiti 700 kn kazne!

 

Advent u Zagrebu
Zagrebački advent
Zašto svi luduju za germknedlama, što je to kitnkez i gdje se krije Artomat?

A1 izdvaja za Vas