Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATOPLJENJE

Vakula otkrio kada dolazi promjene vremena

Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
21.11.2017.
u 12:16

Za vikend sve je veća vjerojatnost promjene vremena.

Nakon hladnog ponedjeljka, od danas nam slijedi iznadprosječna toplina, barem do subote.

 

Minusi će biti rijetki, a vrijeme će biti većinom suho, uz povremenu kišu većinom na riječkome području, javlja meteorolog Zoran Vakula.

Za vikend sve je veća vjerojatnost promjene vremena. Doći će do pada temperature te česte, ponegdje i obilne kiše i snijega, osobito u gorju, dok će na Jadranu doći do jačanja bure.

Split
1/18

Dosadašnje dugoročne prognoze za drugi dio ove godine i početak nove nisu bile postojane kao što dugoročne prognoze znaju biti, posebice kod godina s jakim El Ninom. Vakula napominje kako se najnoviji izračuni razlikuju od dosadašnjih pa se pokazuje opravdanost pozivanja na oprez i dodatno praćenje. Kaže i kako se povećava vjerojatnost za srednju sezonsku temperaturu zraka višu od prosjeka, pri čemu bi i svi sljedeći mjeseci bili barem prosječno topli.

Više ćemo znati nakon međunarodnog meteorološkog skupa u Zagrebu, na koji dolazi četrdesetak stručnjaka koji će analizirati, prognozirati i zajednički napraviti službenu prognozu za zimu 2017./2018., koja će biti objavljena na internetskoj stranici DHMZ-a.

Split
1/14

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:46 21.11.2017.

pušćajte vakulu u onu stvar,po njemu lito još traje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije