Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počelo suđenje

Prevarant: Bio sam rob, radio sam za bratića

Zoran Primorac
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
17.02.2014.
u 23:00

Zoran Primorac je priznao da je digao novac s računa tvrtke Outcome-Ishod, no tvrdi, sve po nalogu polubratića Ivana Primorca

Nezapamćena kartična afera iz 2004. godine, u kojoj je preko POS-terminala Dinersa i Americana postavljenih u sjedištu varaždinske tvrtke Outcome-Ishod dignuto preko tri milijuna kuna, u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Varaždinu dobila svoj epilog. Naime, zbog drugog kaznenog djela počelo je suđenje Zoranu Primorcu (48) iz Varaždina, koji je zbog spomenute prijevare i osuđen na 20 mjeseci zatvora. Sada mu se pak sudi zbog izvlačenja još 214 tisuća kuna iz tvrtke Outcome-Ishod, a Primorac u vezi s oba slučaja tvrdi: “Nisam kriv, ja sam žrtva Ivana Primorca, kojem sam bio rob i koji je prijetio i meni i mojoj obitelji, a ovo mi je smjestio jer nisam više želio raditi za njega”.

Ivan i Zoran Primorac inače su polubratići, a i Ivanu je također danas započelo suđenje. Tereti ga se da je Zorana poticao na izvlačenje novca koji je zadržao za sebe. Zoran priznaje da je novac dao Ivanu, a tvrdi kako ga je ovaj i prije prisiljavao da radi razne poslove.

– Kada mi ništa nije platio, rekao sam da je dosta. Tada mi je rekao da će mi dati 10.000 eura kada osnujem tvrtku Outcome-Ishod. Nakon toga nije mi dao novac, već me uz prijetnje prisilio da ja dignem novac s računa i dam ga njemu – rekao je jučer na sudu višestruko osuđivani inženjer geotehnike Zoran Primorac. Osim za prijevaru s karticama, osuđen je i kao sudionik u aferi kupovanja invalidskih mirovina, a na Općinskom sudu u Varaždinu protiv njega se vode još dva postupka. I Ivan Primorac već je osuđivan, a upućeni za njega kažu da je bio “veliki igrač s jakim vezama”. Prema nekim sumnjama, sada se nalazi u Kanadi, a sudi mu se u odsutnosti.

>>Budite oprezni! Lažni bankari zovu i traže broj kartice i PIN

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije