Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio oporavak

Zoran Milanović: Rate kredita u eurima neće rasti, garantiram!

Zoran Milanović s ministrima u Sinju
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/10
18.04.2015.
u 13:00

Premijer Milanović tvrdi da rate kredita u eurima neće rasti.

Premijer Zoran Milanović u subotu je u Sinju izjavio kako, nakon uvođenja trošarina na duhan i gorivo, neće biti novih nameta.

-Vjerujem da je tu kraj, a i početak gospodarskog rasta i definitivnog oporavka hrvatskog gospodarstva, rasta potrošnje, boljih vremena u Europi i Hrvatskoj i da nakon ovoga stvari idu samo gore – rekao je Milanović koji tvrdi kako rate kredita u eurima neće rasti.

-To je cijelo vrijeme igra između euribora, stope po kojima se banke zadužuju i marži koje banke imaju. Euribor je bio 5%. Danas je 0,5 posto. Banke znaju znanje, igraju svoju igru i to je cijelo vrijeme natezanje u kojem banke prolaze nešto bolje. Mi ćemo učiniti sve da i građani ne izvuku deblji kraj – rekao je Milanović.

-To se neće dogoditi, garantiram. Neće rasti kamate. S punom odgovornošću kažem! - rekao je premijer i dodao kako je najveći problem prezaduženost hrvatskih građana, ali nema šanse da situacija bude lošija. -Da nije bilo nas, da nije bilo ako hoćete i mene, situacija sa švicarcima bila bi još gora – poručio je.

Situaciju sa Hypo bankom nije komentirati. -Ne znam, ne mogu komentirati. Po tome kopaju sudovi i DORH, ali zna se tko je bio na vlasti tih godina. Tim novcima se mogao napraviti alkarski Manhattan – rekao je Milanović koji je u Sinju obišao Muzej alke u izgradnji, kojeg financira i Vlada.

-Ovo nije matematika, ovo je od srca narodu Sinja i Cetinske krajine - rekao je Milanović i najavio da će objekt biti gotov do ovogodišnje Alke. U državnom proračunu ove godine planirano je 12 milijuna kuna za tu namjenu – rekao je Milanović, koji je predsjednik Odbora za obilježavanje 300-e Alke koja se trči ove godine.

U Sinju je u isto vrijeme i Tomislav Karamarko. On je bio na 25-oj obljetnici sinjskog HDZ-a.

>> Milanović: Dan danas gledam na poduzetnike kao čudo

Komentara 101

Avatar Jasebojim
Jasebojim
13:25 18.04.2015.

Imaš ti pravo Milanoviću da nije bilo tebe i tvoje stranke tko bi skupio ovako veliku hrpu retardiranih ministara tipa Grčić,Jakovina,Dončić,Mrak Taritaš,Maras,Zmajlović itd...Zaista čovijek mora biti talentiran kako bi pronašao ovakve genijalce.

PA
Pajkoslava
13:12 18.04.2015.

Zoki, počinje mi te bit žao! Ali stvarno!

ID
idijot
13:08 18.04.2015.

....??? HAHAHAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije