Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRATIM JA TO'

Milanović o slučajevima smrti u vojsci: Znam dosta o tome, ali pričekat ću još malo nego što kažem svoj sud

Milanović u Karlovcu na promociji monografije Specijalne jedinice Grom
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
20.07.2021.
u 11:56

Predsjednik Milanović održao je radni sastanak s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljom i županom Anđelkom Stričakom

Predsjednik Zoran Milanović danas prijepodne boravi u Varaždinu. S timom savjetnika posjetio je tvrtku Varteks. Sastao se i s upravom Varteksa. Nakon toga predsjednik Milanović održao je radni sastanak s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljom i županom Anđelkom Stričakom, a potom je odgovarao na pitanja novinara. 

Zoran Milanović u Varaždinu odgovara na aktualna pitanja

Stanje u vojsci - smrtni slučajevi

"Pratim ja to i pratim. Znam ja dosta o tome. To su nažalost stvari koje se odgađaju u ovom psihološkom uzdrmanom vremenu. Vojnici su ljudi, imaju obitelji, probleme, dugove. Pričekat ću još malo nego što kažem svoj sud oko ovoga. Kauzalna povezanost između slučajeva ne postoji", kazao je predsjednik. "Ovaj zadnji slučaj vojnikinje privlači pozornost, to podiže obrve javnosti. Ministarstvo je objavilo priopćenje i mislim da je dobro sve objasnilo", kazao je. 

Rekao je da neće komentirati slučajeve s drogom u vojsci. "Čekam da istraga završi, pričekajmo da istraga završi", nekoliko puta je ponovio predsjednik. 

Komentirao je i obračun između predsjednika Udruge veterana Tigrova Ilije Vučemilovića Šimunovića i ministra Medveda.

"Vučemilović je uvijek galamio, sada galami na HDZ", kazao je predsjednik. "Nisam ni znao da čovjek postoji, to je najgore kada imamo HDZ-ove generale niti u Hercegovini niti u Hrvatskoj", kazao je.

Vrhovni sud

"Imamo drugi problem nemamo predsjednika DIP-a. Konstitutivnost mu daje prisega pred Saborom a on to nije napravio. Prisegu pred Saborom daje predsjednik Vrhovnog suda. Ako to nemamo nemamo ni predsjednika DIP-a. Što će nam onda Sabor", kazao je.  

Na pitanje je li ugroza da se koristila droga u vojsci Milanović je rekao: "Sustav nije ugrožen, nema opasnosti. Raditi na osiguranju štićenih osoba, radi se na problemu s koji se suočavaju sve države. Tu se nađu i oni koji žele prečicom. Nisu slučajno pali, nego ih je netko ubrao. Bitno je da je postupak zakonit. Kojim sredstvima raspolažu službe to se javno ne smije znati". 

"Ljudi cijepite se, ja sam se cijepio među prvima. Vama ne prijeti ništa, bolesti ćemo imati i dalje, da u jednom trenutku ćemo otići s ovoga svijeta. Ova histerija koja se stvara je jedno od značajnijeg posrnuća ljudske pameti", kazao je Milanović. Misli na sebe cijepi se, jer kada ste se cijepili zaštitili ste sebe", kazao je.

"Ne želim policijsku državu. Sada počinjeno prijetiti ljudima. Imamo problem jer je otpočetka jasan dojam da se manipulira u svrhu jedne političke grupacije i to je svakome jasno. Bez prijetnji, bez prisile, prije svega cijepi se i zaštiti sebi, u protivnom tiranija", kazao je. 

 

Komentara 16

DU
Deleted user
12:52 20.07.2021.

što god da je nije dobro za reputaciju hrvatske vojske , definitivno treba skenirati širu situaciju i vidjeti u čemu je problem...

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:15 20.07.2021.

Znači da nisu prošli psihološku provjeru.

Avatar @promatrač
@promatrač
13:41 20.07.2021.

Dr. Robert Malone, pionir na polju mRNA cjepiva, podijelio je u petak virusnu Twitter temu ističući zabrinjavajući trend; ... najviše cijepljenih zemalja na svijetu bilježi porast slučajeva COVID-19, dok najmanje cijepljene zemlje nemaju. ... i to je ono što Malonea brine: Nešto se zaista čudno događa: u Europi bilježimo porast na mnogim mjestima gdje je većina stanovništva već cijepljena. Istodobno, čini se da 15 najmanje cijepljenih zemalja nema problema. U jednom će trenutku poricanje ovog problema postati bolno. Cipar trenutno ima najveći broj oboljelih od Covid-a po glavi stanovnika na zemlji, ali prije nego što je započeo najnoviji val, oni su već cijepili većinu svoje odrasle populacije: Malta: najviša stopa cijepljenja u zapadnom svijetu. Također trenutno jedan od najvećih uspona koje ste ikada vidjeli. Posebnost malog Kraljevstva Butan je to što je cijepilo 64% svoje populacije i to u roku od tjedan dana, počevši od 27. ožujka. Samo nekoliko dana nakon početka uvođenja slučajevi su se povećali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije