Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDRŽAVANJE KAZNE

Zoran Mamić i Milan Pernar moraju se javiti u Remetinec 10. svibnja

Foto: PIXSELL
1/5
26.04.2021.
u 12:28

Mamić, koji je od prošlog tjedna u BiH, na ročištu se nije pojavio, no došli su njegovi odvjetnici.

Zoran Mamić 10. svibnja treba se javiti u zagrebački zatvor u Remetincu radi izdržavanja kazne od 4 godine i 8 mjeseci zatvora. Odlučila je tako danas sutkinja izvršenja kazne zatvora na zagrebačkom Županijskom sudu. Mamić koji je od prošlog tjedna u Bosni i Hercegovini na ročištu se nije pojavio, no došli su njegovi odvjetnici. 

Oni su već ranije u njegovo ime podnijeli molbu da on izrečenu kaznu izdržava u Bosni i Hercegovini, jer ima i BIH državljanstvo od 2018. godine. Ta molba je proslijeđena Ministarstvu pravosuđa, a sutkinja izvršenja kazne zatvora vezano za to dala je negativno mišljenje. 

Navela je da je Zoran Mamić rođen u Zagrebu, živio je u Zagrebu te tu ima i svu imovinu. S obzirom na to da je on trenutačno u BiH, odluka sutkinje ići će na oglasnu ploču suda, a hoće li njegov zahtjev za izdržavanje kazne u BiH biti riješen prije 10. svibnja tek će se vidjeti.

Datum izdržavanja kazne, danas je dobio i poreznik Milan Pernar koji se također u Remetinec mora javiti 10. svibnja. On se jutros javio na sudu i tek kratko kazao da će se na odluku suda žaliti. 

VIDEO: Mamići snimljeni u Međugorju

 

 

Komentara 30

KU
Kultura
12:33 26.04.2021.

Javit ce se kao i Zdravko....odsluzit ce kaznu online....

BR
BradGarlicSr
13:08 26.04.2021.

Ja bih poslao u Remetinec onog suca koji ga je pustio i ministra Malenicu da služe umjesto njega sve dok se ne vrati.

TM
trade_mark
13:13 26.04.2021.

hahahahaha... je, je, već si je mamić mlađi ubilježio datum u kalendar, da ne zaboravi doć na odsluženje kazne. hahaha... koja smo mi država!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije