Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni prilog

Znate li zašto ukrašavamo bor za Božić?

Božićni prilog
Foto: VL
1/9
09.12.2015.
u 16:27

Neka vas božićni molitvenik potakne na molitvu s bližnjima, zapjevajte tradicionalne pjesme i kuhajte uz mnoštvo blagdanskih recepata

Prosinac je vrijeme adventa, najradosnije vrijeme u godini u kojem se pripremamo za Božić. Sveta Katarina, Sveta Barbara, Sveti Nikola i Sveta Lucija obilježavaju početak božićnih blagdana, dok Svijećnicom i danom Sv. Blaža vrijeme adventa završava. Želite li znati nešto više o religioznom značenju bora, simbolu slame, jabuke i pšenice? Odgovore na ova pitanja potražite u posebnom Večernjakovu božićnom prilogu.

Donosimo bogat repertoar božićnih pjesama, primjerice "Narodi nam se Kralj Nebeski", "Poslan bi anđel Gabrijel" i brojne druge. Pjevajte ih sa svojim bližnjima u blagdanskom okruženju.

Pronađite recept za pripremanje ribe, školjki i rakova pod pekom za Badnjak ili pročitajte kako pripremiti puricu punjenu pancetom za bogat blagdanski stol. Neka iz vaše kuhinje zamirišu tradicionalna jela.

Pročitajte dirljive poruke fra Zvjezdana Linića i dopustite božićnoj čaroliji da uđe u vaš dom.

Večernji list svojim čitateljima u petak 11. 12. daruje jedinstveni božićni prilog s najljepšim hrvatskim pjesmama, tradicionalnim molitvama, običajima, porukama fra Zvjezdana Linića i receptima za predivan blagdanski stol.

Foto: VLm

Foto: VL

Komentara 16

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:14 09.12.2015.

autor V.L.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:28 10.12.2015.

Ukrašavamo bor, da pokažemo ateistima da su zlo svakog društva i s lampicama im obasjavamo njihovu mržnju prema vjernicima...patite

Avatar Highkm
Highkm
18:15 10.12.2015.

U napisanom nema objasnjenja, mozda se ukrasava jer je ruzan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije